Virágok, Anyák napja


Mivel nincs kertünk (bár gondolkoztam az erkély befüvesítésével kapcsolatban…), ezért ha virágot szeretnék a lakásban látni, venni kell. Cserepest, vágottat egyaránt beszerzek ha kell, de nem mindegy milyet és mennyiért. Petinek van egy jól bevált virágboltja a közeli metrómegállóhoz közel, de szerintem picit drága (tényleg az, de a többi bolt is ilyen árakkal dolgozik és itt nagyon kedvesek…). Aztán vannak még a biciklis virágárusok, akik a taligáról árulják a virágot, vegyesen vágottat és cserepest is. Ilyen taligás árusunk is van, aki a mi környékünkön szokott cirkálni. A felhozatal mindenhol változó, volt, hogy csigák voltak a virágföldben és emiatt elpusztult a növény, vagy csak nem raknak a kaspóba elég földet (ami amúgy alapból elég gyatra minőségű az otthonihoz képest) és ezt pótolni kell.

Szóval macerás a cserepes növényből jót kifogni, de a bejáratott árusainknál azért többnyire sikerül, nem úgy, mint a nagy virágpiacon, ami amúgy nagyon közel van hozzánk, mégis az összes eddig ott vásárolt növényünk megadta magát. 🙁

IMAG0529A vágott virág más kérdés. Ott nagyon meg kell nézni milyen is az a virág. Ha átlátsz a csomagoláson, nyertél! Többnyire csak 2-3 napig igazán szépek, aztán elkezdenek kókadozni. Nemrég viszont megtaláltam azt a helyet is, ahol az ár-érték arány a legjobb. A gond csak annyi, hogy nincs közel, kb. fél óra út otthonról Ettől függetlenül azért néha (heti 1x) elmegyek arra, és kiválasztok egy csokrot amit aztán szépen lealkudok. Az utóbbi három hét terméséből itt vannak a képek. Én ezzel kívánok az összes anyukának, nagymamának, dédinek  Boldog Anyák napját!

Én ma mindhárom fiútól kaptam egy szál rózsát ez alkalomból. Sajna Petit nem fotóztam le, bocsi!

IMAG0484  IMAG0555