Újabb veszteség


Most olvastam a hírt, hogy megszűntették a péntekenkénti muszlim piacot. Az ok otthonról is ismerős lehet: a környező utcákban lakók panaszkodtak a zaj és a füst miatt. (heti egy délutánt nem bírtak ki…)

Most siratom a lepényt és a birkával tölött húsos tasakot, de azért örülök, hogy szinte az utolsó pillanatban egyszer még sikerült eljutnom ide, mielőtt bezárt. Mindenkinek javaslom, hogy ha amúgy is tervezi, minél hamarabb jöjjön Shanghaiba/Kínába, mert pár év múlva már csak egy egyen-plázákból álló város lesz ez is. Felmerült már pl. az utcai sütögetés teljes tiltása, merthogy szennyezi a levegőt a füst… Ja, mert a pár millió autó meg a szénerőművek nem. Normálisak ezek?

u.i.: persze a copy marketet is bezárták már nem egyszer, több helyen az elmúlt években, mégis él és virul. De még élénken él az emlékeimben a nyüzsgő kajautca a West Nanjing road metrómegállónál a 2008-as első utazásomról, ahol ma már csak egy jellegtelen étteremutca van és persze egy pláza, mi más…

Azért remélem még lesz alkalmam birkakolbászt enni valahol.

Most amúgy ez történik, tüntetnek: http://instagram.com/p/Y18NPWGMtD/  Sajnos nem jósolok nekik sok sikert, Kína nem éppen a kisebbségi jogok védelmezőjeként ismert, de lélekben velük vagyok.