Barni, az ufók és a tüzes repülő


Barniéknál múlt héten volt a “space week”, azaz minden az ürlényekről, ürhajókról, bolygókról szólt. Megtanulták a bolygók nevét angolul, ürhajót színeztek, és alien maszkot készítettek. Ez a legmókásabb, ugyanis az ovis füzetbe csoportképet készítettek, ahol mindenkin az alien maszk látható, így csak a ruha alapján tudtam eldönteni melyik a mienk, ami szintén nem könnyű, tekintve, hogy péntek volt, ami egyenruhás nap. 🙂

IMG_3713

Barnabás amúgy is űrhajómániában szenved már egy ideje, most ez a legújabb. Úgy hívja, hogy “tüzes repülő”, végül is logikus. A korai pénzügyi nevelés keretében szokott fizetést kapni, ami azt jelenti, hogy ha mondjuk szétválogatja a szennyest, vagy kiviszi a szemetet, akkor kap egy-két yuant. Ebből aztán szépen összegyülik neki egy adag, és olyankor vehet belőle valamit.

Még két hete elmentünk a gyerekruha piacra Ricsinek venni pár bodyt, mert nő mint a gomba, és Barni persze kiszúrt az egyik játékboltban egy repülőt, vagy mit. Mondta, hogy szeretné, mert jól viselkedett… 😀 Na persze, mondtam, majd ha jól viselkedsz, visszajövünk, és megvesszük. Na, így is lett, mert egy hétre rá, megint emlegette a dolgot, és Peti javaslatára, hogy akkor vegye meg a saját pénzéből, elmentünk, és felkutattuk a repülőt. Abban a boltban ugyan már nem volt, ahol kinézte, de kis keresgélés után megtaláltuk. Akkor derült ki, hogy nem repülő, hanem ürsikló. Kifizette szépen, aztán mentünk haza. Otthon aztán az esti Frakk helyett azt néztük, ahogy a földről kilövik az ürhajót meg ahogy Chris Hadfield asztonauta fogat mos az űrben. Mostanában pedig esténként öten vacsorázunk együtt, Anya, Apa, Barni, Ricsi és a Columbia űrsikló.

IMG_3714