Koreai fürdőház


Erről már írtunk, mikor visszajöttünk még januárban és akkor felkerült a “kipróbálandó” listára. De mivel két manóval nehézz lenne igazán élvezni a dolgot, ezért leszerveztük a gyerekvigyázást (köszi Bence!), és végre elmentünk ketten Petivel.

Már a bejáratnál, az első 3 méter után elkérik a cipőket és adnak cserébe egy számmal ellátott katkötőt kulccsal. Innen mindenki csak mezítláb lehet – ennek megfelelően tiszta is minden. Egy lépcső vezettett lefelé, a medencés részhez. Itt különváltak útjaink Petivel, hiszen a medencék nemek szerint vannak elkülönítve és megbeszéltük, hogy egy óra múlva találkozunk. Egy lány a szekrényemhez kísért, itt ült egy másik lány, aki épp készülődött hazafelé. Kérdeztem tőle, hogy fürdőruhában kell-e lenni, vagy mi legyen, amire nem adott konkrét választ. Peti váltig állította, hogy meztelenül kell lenni, de számomra ez még mindig hihetetlennek tünt… így szépen elkezdtem magamra húzni a fürdőruhát, amikor szólt a mellettem öltözködő leányzó, hogy az bizony nem fog kelleni…

Bementem hát a medencés terembe, ahol előbb zuhanyozni kellett. Volt minden: sampon, balzsam, tudfürdő, fogkefe, fésü, stb. Majd a medencékben lehetett megmártózni. Négyféle medence volt, egy “hidegebb” 30fokos (ez volt a legnagyobb), és három kisebb, ezek 36-38- és 41fokosak. Mindegyikben volt valahol pezsgőfürdős vagy maszírozós rész. A medencék mellett még gőzkabin és szauna is volt, valamint egy külön terem, ahol különböző testradírozást vállaltak. Voltak egész furcsák is: tejes dörzsölés, tojásos, mézes-joghurtos, uborkás és sós.  A medencékben pihengettem, szerencsére -hétköznap délelőtt révén- nem voltak sokan, velem együtt hárman kolbászoltak a medencékben. Később kipróbáltam a gőzkabint és a szaunát is, Jó volt. Aztán lezuhanyoztam, kaptam törölközőt, meg egy csinos kis pizsamát, és kimentem megvárni Petit, aki hamarosan meg is érkezett.

Akkor felmentünk az étterem részbe, ahol az étlapból szemezgettünk. Ki is választottunk két szimpatikus fogást. Peti egy koreai egytálételt rendelt, forró tálban, az alján rizzsel, felette mindenféle zöldség, gomba, tofu, husi, a tetején tojással. Én padlizsános rizst kértem, közösen pedig még párolt halat mellé. Míg vártunk a hamira, savanyított babcsírát, kimcsit, retket és algát szolgáltak fel étvágygerjesztőnek. Ezek nagyon finomak voltak, a kimcsi kivételével mind csak kevésbé csípősen. Lassan felszolgálták az ebédünket, ami totális melléfogásnak bizonyult. Legalábbis számomra. Ugyanis mostanában nem nagyon eszem húst és bizony a padlizsános rizsben több volt a husi mint a padlizsán, ami nem is lett volna baj, de még csak nem is ízlett. Legalábbis nekem nem. Peti ellenben örömmel átvállalta. Én megkaptam az ő által kért tányért, de az sem bizonyult főnyereménynek, így aztán én nem igazán laktam jól, de különösebben éhes sem voltam már. Ár-érték arányban nem volt a legjobb az étterem, de nem is ez a hely fő profilja, úgyhogy szemet hunytunk e fölött.

Ebéd után az emeleten néztünk szét, itt sok érdekes dolog volt, többek között oxigénszoba, egy pihenőterem, ahol kényelmes fotelekben vízszintbe is helyezhetted magad, aludhattál, vagy kérhettél masszázst is. A fotelek hát- és lábtámlája állítható volt, kis karon lehetett tévét kanyarítani magad elé. Sokan húzták benn a lóbőrt jó hangosan. Jókat vidultunk ezen, majd még szétnéztünk kicsit odakinn. Volt három kupola alakú építmény amik meleg- illetve hideg sóbarlangként üzemeltek. A hideg -2 fokos volt, a melegek 56 és 42 fokosak, kellően száraz levegővel. A kinti területen kártyáztak (illetve volt, aki a 42 fokos barlangban kártyázott vígan), vagy különböző arcmaszkokat pakoltak magukra, akik megkívánták. 🙂 Találtunk olyan padlórészeket is, ahol le lehetett feküdni és elkezdett melegíteni alulról. Kicsit pihentünk a barlangokban, hidegben-melegben egyaránt, érdekes volt, de ez télen lesz igazán jó, amikor kint hideg van. Aztán kértünk egy koreai talpmasszázst és befeküdtünk a pihenőterembe.

Szokás szerint Peti női, míg én férfimasszőrt kaptam, mert állítólag így egyenlítődnek ki az energiák. Ezzel csak annyi bajom van, hogy a férfi masszőrök elég flegmák tudnak lenni, és nem volt ez másképp most sem. Ettől eltekintve kellemes masszázst kaptunk mindketten, inkább a hely specialitása lehetett ez, mint valami koreai egyedi dolog, voltak benne kínai stílusú részek, nyugatias arcmasszázs, thai-stílusú ropogtatás, sőt a végén még kis üveggömbökkel ki is köpölyözték a talpunkat – szerencsére nem maradt nyoma. 🙂 Megérte a pénzét, kellemes masszázs volt.   Némi plusz pénzért a bőrkeményedést is leszedik a talpadról. 🙂 Ezután már ideje volt hazamenni, így szépen lementünk a fürdőházba, ahol lezuhanyoztunk majd átöltöztünk és irány haza!

Otthon már ébren vártak minket a gyerekek, mi pedig kipihenten vetettük bele magunkat a játékba. 🙂

A belépő 88Y, ezért cserébe 24 órán át maradhatsz bent, ha tovább, akkor kis felárat kell fizetni, de még mindig kevesebbet, mint egy szállodai szobáért. A masszázs természetesen feláras. Van bent moziterem, privát szoba, manikűr és még sok más egyéb dolog, amit nem próbáltunk ki. A tisztaságba nem lehet belekötni – viszont nagy tömegben biztos jóval kevésbé élvezhető az élmény. Mindenesetre még biztos megyünk máskor is.