Tegnap este elvittük Robit és Katit az egyik közeli étterembe ami nemrég nagy bővítésen, felújításon, és mint most kiderült, étlapfrissítésen is átesett. Sajnos fényképezőgépet nem vittünk, így nem tudtuk megörökíteni a fogásokat. 🙁
Az egyik nagy előny itt Kínában, hogy az étlapon általában képek is vannak, és könnyebben tud dönteni az ember, ha tudja hogy néz ki, mai a tányérjára kerül. 🙂
Lássuk, miket rendeltünk:
- Keserű uboka, valami maggal töltve, édes öntettel,
- Pácolt retek (ez nagyon finom volt!)
- Nyers uborka, mellé dió aromájú, édeskés szósz, szintén nagyon jó!
- Cukorborsó marhahússal
- Párolt brokkoli
- jiaozi pirítva: 5pont 5ből!
- kacsacomb
- pirított gomba hússal, és zöldségekkel
- malachús, pekingi módra, kis batyukba töltve
- krumpli, zöldpaprika, és padlizsán pirítva, szójaszószban
Nos, minden finom volt. Bár a pirított gomba bitang csípős volt, így alig fogyott belőle, de a többi ételt szinte maradéktalanul elpusztítottuk.
A kacsa maradt még majdhogynem érintetlen. A képen nagyon gusztusos volt. Aztán, mikor elénk tették, tudatosult bennünk, hogy a fűszerezés nem az igazi… Már az illata is édes volt. Robi azért a tányérjára vette, és boncolgatni kezdte. Hús, nem sok volt rajta érdekes módon. Aztán Peti: Ez nem is a combja, ez biztos a bordája. Nálam akkor jött a felismerés, amikor láttam, hogy mindegyik kacsadarab két oldalán egy-egy lyuk van: Ez nem a combja. De nem is a bordája. Hanem a nyakcsonton levő FEJE!!! Jájj! Középen még a nyelvecskéje is ott volt…
De ha már kirendeltük véletlenül, akkor már illik megkóstolni. Itt Kínában egyébként is nagy csemege a kacsafej, a nyelvét pedig külön csomagolják a szupermarketekben, és jó drágán adják. Leharaptam hát egy kis darabot a nyelvecskéjéből. Nos, állagra a gumicukor jut róla az ember eszébe, az ízesítés viszont tényleg lehetett volna jobb… Mindenesetre annyira nem fantasztikus csemege ez, hogy kipróbáljam bátran máskor is. Veletek mi a helyzet? Ennétek kacsanyelvet? Elvégre a tyúk lábát is megesszük..