Avocado Lady


Már régóta tervezgettük, hogy egyszer ellátogatunk az Avocado Lady-nek nevetett shanghai-i hölgy boltjába, ahol állítólag mindenféle ritkaság, illetve kevésbé ritka élelmiszer megtalálható. Azért Avocado Lady, mert innen szerzik be az éttermek is az avokádót, mivel nála kapni olyat, ami se nem túl kemény, se nem túl puha/rohadt. Aki szereti az avokádót, tudja miről beszélek.

A bolt a Wulumuqi road-on található (a Wuyuan road sarkánál), a város kellős közepén a gyönyörű volt francia koncessziós negyedben, tehát tőlünk elég messze.

IMG_8610

 

Egészen érdekes/cuki dolgokat találni amúgy errefelé, kár hogy a kiskertes villák megfizethetetlenek -de mi azért többre becsüljük a nyugodt pudongi környezetünket.

IMG_8612

 

Maga a bolt semmiben sem különbözik első ránézésre egy sima zöldségestől, teljesen megbújik az utca oldalában..

IMG_8615

…de ha közelebb óvakodik az ember, akkor rögtön szemet szúr a ritkaságnak számító kelbimbó, vagy a piros vilmoskörte (itt nemigen kapni körte ízü körtéket, de erről még majd tervezek írni…), belépve pedig megtalálható a tahini szósz, mindenféle magvak, konzervek, az avokádó is persze, a hütőben pedig némi sajt, joghurt, stb – errefelé egyáltalán nem tipikus portéka egyik sem ugyebár.

IMG_8617

Finoman be is vásároltunk. Vettünk nem túl drágán fenyőmagot, némi makadám diót, kókuszolajat (35%-kal olcsóbban, mint taobaon!), avokádót (10yuan/db), kipróbálásnak egy passió gyümölcsöt (passsion fruit) amiről már tegnap szó esett és egy kis brie sajtot. Szóval kiköltekeztünk. Egyelőre mind kipróbálásra vár, de még erről is fogtok hallani! 🙂

IMG_8645

Avocado Lady személyesen bent van amúgy a boltban, minden nap (értsd: minden nap) reggel hattól este tízig ott van és intézkedik, hogy menjen a bolt. Megy is, messze földről járnak ide a Shanghaiban élő jólinformált külföldiek beszerezni a beszerhetetlent, vagy olcsóbban megvenni a máshol aranyárú termékeket. .

Egyetlen dolgot azonban tudok mondani, ami kevésbé teszi szimpatikussá, az amúgy kellemes kis boltot: Nincsenek kiírva az árak. Semmire. Mindent úgy kell kérdezgetni. Ami engem személy szerint igencsak idegesít, főleg, mert azt gondolom, hogy az eladó hölgynek is könnyítés lenne, ha nem kéne folyton a kérdéseimre válaszolgatnia. Azon kívül a tapasztalatok azt mutatják, hogy a drága boltokban nem szokták kiírni az árakat, ez a bolt viszont nem éppen égig érő árakkal büszkélkedhet, így nem értem ennek okát… Na de ez nem tántorít el minket a következő látogatástól, ha kifogy a brie, vagy a kókuszolaj. 🙂