Farsang Shanghaiban 2014


Idén a farsang új köntöst kapott, mivel a folyamatos népvándorlás/költözködés miatt a korábbi szervezőség magja már nem itt él, így idén mások tervezték-szervezték, mint az előző években. A régi hely tavaly is már igencsak szüknek bizonyult a közel150 főnek, így hát főleg a kisgyerekesek buzgalma miatt, egy nagyobb és hozzánk közelebb eső bárban mulattunk, ahol Ervin, Shanghai kvázi hivatalos magyar szakácsa dolgozik.

A farsang a shanghai-i magyarok legnagyobb éves összejövetele. A családtalanok a havi rendszeres közös vacsorákon, a családosok szülinapoknál és újabban mikuláskor gyűlnek össze. Van még pár a konzulátus által szervezett program, például a március 15-i Petőfi szoborkoszorúzás – de mind közül a farsang az, ahol a lehető legtöbben összegyűlünk, már több éve 100 fölött van a létszám, ami a helyi magyarok kb. 150 fős populációját tekintbe elég jó arány. 

Míg régebben Puxi-ban, idén Pudongon került megrendezésre az esemény. Változás volt az is, hogy külön gyerekprogramok voltak időben eltolva a felnőtt bulitől – a kisgyerekesek 4-re érkezhettek és fél 7-ig tartott a program, de utána a “felnőtt” programban is maradhattunk persze.

Még Budapesten kérdeztem Barnit, minek szeretne öltözni, mire kijelentette, hogy ő Némó akar lenni. Gondoltam majd itt a taobaon kerítek neki jelmezt. Volt is, de egyrészt nem volt túl jó, másrészt 400 és 600 yuan árkategóriában mozgott, így megbeszéltem Barnival, hogy inkább legyen patkány, vagy egér. Szerencsére beleegyezett, így beszereztem pár fület meg farkat és Petihez igazodva- aki tudósnak öltözött az év eleje óta szorgosan növesztgetett szakállal- beöltöztünk egereknek Barni, én és Ricsi.

Mikor megérkeztünk, megkaptuk a tombola és szavazócetliket, felvettük a füleinket Ricsi kivételével és belevetettük magunkat a mulatságba. A fánk amit sütöttem (130db) szépen fogyott. (ez itt alább csak az egyik doboz)

P1000415

A gyerekeknek volt soksok játék és feladat, amiket ha teljesítettek, pecsétet kaptak a kis lapocskájukra és a végén kaptak érte ajándék világítós labdát.

 

P1000440

Volt célbadobás, lufifúás és tojással egyensúlyozás is többek között. Barni szépen ügyesen mindent véghez is vitt. Ricsit ez nem annyira érdekelte inkább a biliárdgolyókat dugdosta be a lyukakba. 🙂

P1000423

6-kor volt a csöppségeknek vacsorára hot dog, sültkrumpli és sajttal töltött lepény.

 

P1000445

P1000450

 

Buli lévén megengedtük Barninak hogy (majdnem) annyi ketchupot egyen amennyit szeretne.

P1000457

Barni végig Bencével rohangált fel alá, és teljesen leizzadta az egérorrát, amit felrajzoltam neki a buli elején.

P1000436 - Copy

A társaság többi része f7 után érkezett és mi még bőven találkoztunk velük.

P1000462

Olyan jót játszottak a fiúk, meg persze mi is jól mulattunk, hogy egész sokáig sikerült maradni, pláne miután Ricsi összehaverkodott a konyhásnénivel és nem volt hajlandó elhagyni a konyhát.

P1000467

A fiúk f11-kor kerültek ágyba és Barni még másnap is mondta, hogy szeretne farsangba menni! Teljesen le volt törve, hogy most egy darabig nem megyünk. 🙂

P1000431 - Copy

P1000465

P1000435 - Copy