Jákafa gyümölcs (Jackfruit)

Panda Posted in Nyeled vagy mered?,Tags: , ,
3

Ez egy nagyon furcsa külsejű gyümölcs, első ránézésre kicsit sem hívogató, vagy étvágygerjesztő. Maga az egész gyümölcs legalább akkora mint a fejem, és rücskös, zöld héja van. Elsőre azt gondoltuk hogy ez a durian, amit már régóta ki szeretnénk próbálni. Tévedtünk. Még jó hogy kapni pucolt formában is, mert ha nem ízlik, legalább nem az óriás gyümölcsöt hagyjuk kárba veszni. így néz ki:

Jackfruit rózsák

More »

Hongkongi kistáska sorozat

Panda Posted in Nyeled vagy mered?,Tags: , , , , ,
1

Szó szerinti fordításban ez a neve a következő ételnek a Nyeled vagy mered-en.

(amúgy 港式小包系列, azaz kikötő stílusú kicsi batyu sorozat (A kikötő az tuti, hogy Hongkongra utal, a kicsi batyu az a baozi szóból a bao, a baozi pedig a hasonló tésztából készülkt töltött gombóc, a sorozat pedig gondolom azért van ott, hogy ne kelljen mindegyik színt külön beárazni – rejtély megoldva!)

A Lotusban voltunk, mikor felfigyeltem rá a pult mögött. Két féle színben volt, sárga, és zöld. A zöldet választottam. Látványra piskóta szerű, laza tészta. Mivel fogalmam se volt róla hogy milyen ízű, hangosan tiltakozó hangot hallattam mikor a pult mögött álló fickó a nagyobb darabot akarta odaadni. Ő kérdőn nézett rám vissza, mire mutattam hogy a kisebbet kérném. Kiderült, hogy azért furcsállotta a dolgot, mert mindegyik darab ugyanannyiba került. 🙂 Nem is volt drága (4Y), de akkor is, mi van, ha nem eszem meg mert nem ízlik.

De ízlett. Tényleg finom, könnyű piskótatészta. Gőzölve készül, nem sütik. Nem túl édes, omlós, pisztácia ízű volt talán, vagy zöld teás. Finom, annyi biztos, és Barninak is nagyon ízlett, több, mint a felét ő ette meg! 🙂

A sorozatból a zöld színű. 🙂

 

 

Egy új park

Panda Posted in Felfedezés,Tags: , , , ,
2

Ma fél11kor keltünk, elcsúszott picit a nap, de nem bántuk, mert gyönyörű idő volt. Még tegnap a buszról láttunk egy parkot ami felkeltette az érdeklődésemet. Több pici híd és ösvény volt benne, és elég nagy is volt. Reggeli után elindultunk gyalog a park irányába, Peti állítása szerint 15perc sétával odaértünk volna – de 25 perc lett. 🙂 Nem mintha gondot okozna sétálni, de ha tudom előre hogy 25, nem pedig 15 perc, máris felkészültebb vagyok a dologra, ráadásul a parkban szebb környezetben lehet sétálni 4X ennyit is, és nem baj ha Barni épp nem arra jön amerre mi, mert szem előtt van, és mivel a park körbe van kerítve, nem tud kirohanni az autók elé.

A park nagyon szép, és rendezett volt, mint itt általában minden park, az idő pedig tökéletes, csak egy rövidnadrág, meg egy szellősebb lábbeli hiányzott. A nap szépen sütött, egy szál pólóban rohangáltunk. Barni főleg a  lejtőket preferálta, egy egész napot elrohangált volna ha nem hajtja a szüleit a kíváncsiság, hogy a terület többi részét is felfedezzék. Mikor már eléggé összekoszolta magát, hazafelé vettük az irányt. Természetesen busszal.

Barni lecsüccsent egy kis dombra. 🙂

Több képért katt!

More »

Kalandok a melegkonyhából #1

zaqrack Posted in Nyeled vagy mered?,Tags: , ,
2

A közeli szupermarketben nem csak a kígyós-békás pult az, ami otthon nem nagyon található. Van még sok más ismeretlen csomagolt étel, amire most nem térek ki, és van hidegkonyhai és melegkonyhai pult is! Ma jött el az a nap, hogy nem tudtam a pultok mellett vásárlás nélkül elmenni. Beosztottuk a feladatot, Andi a párolós-sütis pultnál válogatott, én pedig a húsos melegkonyhai pultnál. (A kígyó-békáról jut eszembe, ma láttuk egy szerencsétlen béka eladását – de most erre nem térek ki, mert senki nem olvassa végig a mai nyeled vagy mered bejegyzéseket. :))

Kis tálcákon voltak kipakolva előrecsomagolva mindenféle husikák, az egész európai kinézetűektől kezdve (libamáj, sült oldalas) a nekünk furcsábbakig (babos pirított malacbél, ismeretlen belsőségek), én valahol a kettő között választottam. Olyat minek, ami otthon is van, de nem akartam egyből a  legfurcsábbal sem kezdeni (későbbre is kell a blogra tartalom :)), így esett erre a választásom:

卤香猪头肉

Klikk a továbbra, ha érdekelnek a részletek!

More »

És itt is kék az ég!

Panda Posted in Felfedezés,Tags: , , , , ,
2

Kakukkfüves-gombás sült kacsa illata terjeng a lakásban, a háttérben Paul Anka énekel, éjfél múlt. Az elmúlt 3 nap nem telt túl jó hangulatban, már ami engem illet. Most kezdem érezni a súlyát, milyen az ha az ember távol van a szeretteitől, a barátoktól, és a régi, jól megszokott, mindennapi életétől. Nehéz, de a távolból is erőt adtok, na meg kis családom is támogat. Nem volt kérdés mikor belevágtunk ebbe a nagy kalandba, nehéz lesz, nem lesz segítségünk, csak mi leszünk egymásnak.

More »