Gombatál

zaqrack Posted in Konyha,Tags:
1

Egy újabb apróság ami miatt jó itt lenni.

Otthon lemegy az ember a piacra ha gombát akar és van csiperke. Pont. Esetleg van néha laska, vagy barna csiperke ami amúgy ugyanolyan ízű, mint a fehér. Jó, persze szezonban jobb helyeken ott az isteni erdei gomba, de az más kategória.

Itt meg ez a standard gombaválaszték:

gombatál

Egyikért se kell rohangálni, minden piacon kapható az összes – általában egységáron, ami nem olcsó, pláne helyi viszonylatban – kb. 700-1000Ft/kg.

Azért mi majdnem minden héten veszünk. Kedvencem a nagy tönk – kisebb a nedvességtartalma mint az átlag gombának, nagyon finom pl. szeletekben rántva!

A laska olyan mint otthon csak frisebb, a shiitake (illatos) gomba meg nagyon ízes – magában nem is jó, párosítani kell hússal vagy zöldséggel – jó az amúgy nagyon hiányzó erdei gombák pótlására.

Barni nagy gombarajongó, két profára tolja, de az emésztésével még vannak gondjai, a  fonalgombát általában így egyben viszontláthatjuk egy nap múlva 🙂

 

Egy apró félreértés

zaqrack Posted in Család,Tags: , ,
4

Figyelem, ez a bejegyzés nem igazán szalonképes (mondhatni trágár) tartalommal tűzdelt. Csak az kattintson tovább, aki nem fog emiatt reklamálni.

Az egész ezzel kezdődött:

Barni mesterműve

Barni építette, nekem nagyon tetszett. Meg is kérdeztem mi ez.

More »