Kínai ovi “sportnap”

zaqrack Posted in Kínáról,Tags: , , ,
6

Mindenki hallott a kínai-japán szigetvitáról, igaz? Pár hete volt némi fellángolás, -amúgy Kínában, kínaiak által gyártott – japán autókat gyújtottak fel itt-ott, meg tüntettek a követség előtt (mert ugye ha a kormány szervezi/támogatja a tüntetést akkor lehet).

Persze valószínüleg az egész arról szólt, hogy eltereljék a figyelmet a pártkongresszus előtti hatalmi harcokról – maga a kongresszus amúgy zárt ajtók mögött folyt egy hétig 😀

Meg történt ilyen is:

Ezek képek egy standard óvodai gyerekek-szülők sportnapról. Volt ilyen a mi ovinkban is, csak nem tudtunk elmenni. Ott kötélhúzás volt meg zsákbanfutás meg a szokásos klasszikusok, nem sziget-visszafoglalós katonás játék.

Azt hiszem jó helyen van Barni a nemzetközi oviban, inkább a Halloween meg a Hálaadás, mint a katonásdi. :-S

 

Kórházasdi – megint

zaqrack Posted in Hétköznapok, Kínáról,Tags: , , ,
4

Nem kell megijedni, most nem mi. A fiúk jól (jobban) vannak.

Ellenben Kay gyerkőce sajnos múlt péntekre elég csúnyán belázasodott. 40 fok fölötti, csillapíthatatlan láza lett és nagyon rossz kedve. A láz nem csökkent, a helyzet nem javult, így Kay-ék délután elmentek a közeli -igen jó hírű- gyerekkórházba.

A diagnózis: Vírusfertőzés és párhuzamosan húgycsőgyulladás, kezelése macerás, naponta injekció kell hozzá egy darabig. Ami még macerásabb volt, az a kórházi ügyintézés: 5 órát álltak sorba az orvoshoz, majd 5 perc konzultációt követően következett 4 órányi újabb sorbanállás 15 perces kezelésért. Majd haza.

Hétvégén mindkét nap ugyanez. Mivel az orvosnak minden nap látnia kell a helyzetet, így ismét kétszer kellett sorban állni. Ezúttal megúszták hét és hat órával – természetesen zsúfolt várótermekben sok más beteg gyerek közt.

Hétfőn beszéltem vele, már eléggé el volt keseredve.  Javasoltam a VIP osztályt, mert 2-300Y nem olyan megterhelő nekik, cserébe kulturáltabb a környezet és időpontfoglalást követően talán kevesebbet kell várni. Végülis bejött, mert így az orvoshoz nem kellett 15 percnél többet sorban állni – ellenben a kezelésnél a szokásos 3-4 órás várakozás (átlag 90-120 ember várt előttük) azért még továbbra is fennált.

Ugyanezt minden nap, legalább egy hétig és az ellátás színvonala is kérdéses – az egyik nővérke majdnem beletörte az injekcióstűt a babába.  Persze ilyen futószalag-szerű pörgés mellett én se tudnék jobban koncentrálni.

Szóval ilyen az egészségügyi helyzet itt Kínában, ha nem fizetsz külön – és nagyon attól tartok, otthon is erre kell számítani, hiszen egyre kevesebb az egészségügyi szakember.