Felfedezések V. – Waigaoqiao saras/árnyékos oldala

zaqrack Posted in Felfedezés,Tags: , ,
4

Ma ünneplik az újévet. Mármint a kínaiak – mi annyira nem, de még lesz kapcsolódó programunk a jövő héten – erről majd akkor írunk. 🙂 Úgy gondoltuk kihasználjuk a relatív nyugit – délelőtt bementünk a belvárosba sétálni picit, ebéd után pedig én bicajozni indultam, hiszen egy hónapja nem mentem komolyabb túrát. Persze túl nagy dologra most se kell gondolni, csak a szokásos kb. 3 órás felfedezőútra indultam, kis edzéssel egybekötve.

A szokásos volt a taktika: edzéssel nyitok, relatív gyorsabb tempóval, majd mikor elérek egy már ismeretlennek számító helyre, ott bolyongok kicsit, végül kényelmesen hazagurulok levezetésként. Tudtam is merre fogok indulni: a Shanghai egyik gyár/kikötőnegyede, Waigaoqiao felé – mert itt még hétvégente is akkor a forgalom van, hogy nem esik jól bicajozni, gondoltam most nem ez lesz a helyzet az ünnep miatt.

Be is jött a terv. Már Jinqiao kerületben (ami inkább hi-tech ipar mint gyárak) teljesen kihalt és üres utcákon mentem – így nem okozott nehézséget tartani a kényelmes 27-32 közötti tempót. Bő 10-12 kilométerre házunktól eljutottam az első egyenesen északnak tartó úthoz, így rá is fordultam. Erre már jártam egyszer egy nem dokumentált tekergés alkalmával, és akkor ki kellett hagynom, mert iszonyat teherforgalom volt rajta. Persze attól még ott a bicajút, de akkor is jobban esik nyugodtabb utakon kerekezni.

Ilyen kellemes forgalommal kellett megbirkóznom

Többnyire efféle kellemes forgalommal kellett megbirkóznom

More »