Három lé


Igen, méltatlanul hanyagolt “Nyeled vagy mered!” rovatunk Andi jóvoltából visszatért!

Az utcánkban volt egy jó nagy étterem. Ocean Story volt a neve. Mióta ideköltöztünk ki akartuk próbálni, de sose jött össze valamiért. (Valószínü az nem tett ránk pozitív benyomást, hogy a specialitásuk a tengeri uborka volt, ami nem egy szép látvány, így az se biztos hogy valaha is bekerül majd a nyeled vagy mered-be…)

Peti: Én már túlvagyok rajta. vacak.

Mire visszajöttünk februárban, addigra már bontás alatt volt. Mostanra pedig építkezés alatt álló, illetve kész boltok, szalonok vannak a helyén. Az egyik ilyen, egy kínai bolt, (a neve zöld bambuszdoboz) ami semmiben nem különbözik a többitől. Kívülről! Valamelyik este sétálgattunk Petivel, és a kíváncsiság fúrta az oldalunkat. Bementünk, és számomra ehetetlennek tünő élelmiszerek sorakoztak a polcon. Csupa különlegesség valószínüleg, mert más boltokban még nem láttuk őket.

Peti: nekem az a tippem ez a otthoni Culinaris helyi belpiacos megfelelője

A kaják szinte csak a szárított nem tudom megmondani milyen állatokból álltak (majd legközelebb. 😀 ), de az italok között egyből felfedeztem egy-két érdekesebbet.

Legelőször ezt:

Asparagus juice! Spárgalé??? Furán hangzik…

Azért ha nem lenne ráírva, hogy spárgából készült, el kéne gondolkoznom egy darabig, mi van a képen. Akár levágott és cuki a masnival átkötött manökenujjnak is elmegy szerintem.

Na, hát a színe, meg az illata az oké. De mindenképp bizarr, hiába külsőre nem rossz.

De belekortyolni nem kellett volna soha. Olyan… Szóval le kellett volna filmezni, mert ez csúszott ki a számon: “Nem is…… FÚJJJJ!!!” Szóval pocsék, soha meg ne kóstoljátok. (még jó hogy nem volt drága! )

 

A második tesztalany:

Csillaggyümölcs juice

A csillaggyümölcs az “érdekesebben néz ki, mint amennyire finom” kategóriájú gyümölcsök közé tartozik, de hátha a leve jobb.

Ez is csinos, jó illatú nedü, csak épp az íze olyan mintha beleestél volna a cefrébe. Jajj! Nem ajánlom senkinek

 

Harmadik  versenyzőnknél a felirat, miszerint nincs benne kémiai adalék, mindenesetre bíztató.

Apple Sidra

Ez nagyon fincsi, enyhén szénsavas, kellemes, nem túl édes, frissítő lötty. Nem tárolnám folyton a hütömben, de finom. Ízre, színre, állagra, és illatra egyenlőre veretlen (e három tesztelt üdítő közül veretlen)

Amúgy mint kiderült Sidra = Cider, tehát ez az otthon épp felfutóban levő almasör, vagy erjesztett almalé, vagy mittudomén hogy kéne hívni. Itt felénk gyakorlatilag ismeretlen fogalom. 

Tehát három dobozból kettő a lefolyóban végezte, egy elfogyott. Nem egy jó arány, de még próbálkozunk később. Egyenlőre ennyi erről a boltról. Folytatás még lesz! (hacsak be nem csődöl az üzlet idő előtt…)