Taro

Panda Posted in Nyeled vagy mered?,Tags: ,
5

A Nyeled vagy mered?-ben a következő a Taro. Ez egy gumós növény, nyersen mérgező, a levele is (rémüldözés előtt gondoljatok arra, hogy a krumplinak is!), de megfőzve, sütve, gőzölve nagyon finom. Nekünk legalábbis az első találkozás vele elég megnyerő volt, még Barni is telezabálta magát!

More »

Yam

Panda Posted in Nyeled vagy mered?
2

Első szerplőnk ebben a kategóriában a yamgyökér. Igazából, mikor leemeltem a pultról, csak sejtettem, hogy ez az, hazaérve aztán nekiestem elkészíteni. Az ösztönök vezettek, meg a szép erdei gomba, amely látszatra passzolt hozzá.

More »

Anya! Kacsát sütök!

Panda Posted in Konyha,Tags:
5

Ma, életem első kacsacombját sütöttem naranccsal és zöld korianderrel! Nem fényezem magam, isteni lett! 😀

More »

Újabb felfedezés!

Panda Posted in Berendezkedés,Tags: , , ,
Comments Off on Újabb felfedezés!

Tegnap szokás szerint megint főzőcskéztem itthon délelőtt, délután meg elmentünk boltba mert fogytán volt a zöldség-gyümölcs készletünk. Most nem a megszokott útvonalon mentünk, mert Peti beszaladt a postára. Útközben felfedeztünk egy-két kis utcát, van ott minden: gyanús masszázsszalonok, kis ruhabutikok, gyerekruhabolt (Eszküszöm alig látni fiú ruhákat a kirakatokban. Fura.),utcai kifőzde, muszlim-kínai kifőzde, lángossütő, cipész, gyümölcsárus, tyúk, és libaárus, szóval minden van! Igen, ez utóbbi élő állatokat árul, és helyben leöli, kitollazza,kibelezi, hogy minnél frissebb husit vihessen haza a kedves vásárló. Nem megszokott, nem is szívesen nézném végig, de legalább tuti hogy friss az áru. Szegények! 🙁

Jó pár klassz éttermet is láttunk, majd szép sorban leteszteljük mindet, lehet ma este kezdjük!? 🙂

More »