Barni nélkül, egyedül

Panda Posted in Hétköznapok,Tags: , , ,
5

Ma mikor Xiao megjött, még reggeliztünk. Barni préselte magába bőszen a mangót! 🙂

Aztán a reggeli után felöltöztettem, megkapta a sapkáját, meg a játékait, az ayi felkapta, és elmentek ketten játszani. A szívem majd megszakadt, annyira megszoktam már, hogy mindig velem van, de ezt is kicsit szoknia kell, úgyhogy búcsút intettünk egymásnak. Aztán magamra maradtam, mert Peti is ment be az irodába. Elindultam sétálni egyet, meg vettem egy kis friss vágott virágot, mert a lótuszvirág mint kiderült, elég kényes és már elfonnyadt. 🙁

A sétából visszatérve még mindig üres volt a lakás, ezért lefőztem egy kávét, és az erkélyen a napsütésben sütkérezve elfogyasztottam. A kávéfőzőért ezúton is óriási hála, és köszönet pollenéknak! A hostel amiben laktatok, tündéri! Hétvégén jártunk arra, és nagyon szép, hangulatos hely, valamint a környék is nagyon jó! Nekünk legalábbis tetszett!!! 🙂

Aztán olvasgattam kicsit, vasaltam, stb. Végig hiányérzetem volt, és bár tudtam hogy Barni jó kezekben van, azért izgultam érte. Pedig mikor játszótéren láttam ayi-val gyerekeket az mindig nagyon megnyugtató volt, ugyanis fél méternél messzebb nem hagyták maguktól a lurkókat. A legrosszabb az egészben, hogy meg se tudom kérdezni Barnust hogy hol voltak, mit csináltak, mert még nem tudja elmondani. Az ayi-t meg még nem értem, hiába is mondja. Peti sem érti teljesen mit mond, mert annyira gyorsan beszél. 🙂 Majd csak beleszokunk!

Aztán egyszer csak hallom Barni hangját az ajtóból. Rohanok, és már nyitom is, ő meg rohan befelé! Isteni érzés. Persze nem miattam siet így, rohan máris a konyhaszekrényhez, és pakolja ki az edényeket, fagyis kanalat, fakanalat, és már “főz” is! Az ayi sem vesztegeti az idejét, rögtön munkához lát, a konyhát veszi kezei alá, és már takarít is. Furcsa. Nagyon furcsa. Meg lehet szokni, persze, és máris előfordul velem hogy nem törlöm le a port, mert másnap úgyis jön, és megcsinálja, de azért nem ez az általános, csak lassan nem lesz mit takarítani a lakásban. Az ablakokat kivéve, amiket én már a beköltözés után megcsináltam, de csak belülről, ugyanis kívülről nem érem el őket…

Szóval feljöttek fél 12-kor, ebédeltünk, aztán Barni már ment is aludni. Most mit csináljak? Hisz volt már délelőtt kb. ugyanannyi időm, mint ami most itt van nekem, amíg Barni alszik. Azzal a kivétellel, hogy most nem tudok lemenni sétálni, mert nem hagyom egyedül a lakásban Barnabást, akkor sem ha épp alszik.

Megvolt hát az első kaland egyedül, bár nem igazán kalandoztam semerre a virágbolton kívül, azért merem így nevezni, mert már az is az volt hogy Bani nem volt itt velem. Ez azért mégsem olyan mintha a nagyikra bíztam volna.

Úton a munkahelyre – bicajjal

zaqrack Posted in Hétköznapok, Shanghairól,Tags: , , ,
4

Ma elvittem magammal a fényképezőgépet munkába menet, és szép részletesen végigdokumentáltam az utat.Bicajjal mentem, mert a metróalagutat nem lett volna olyan érdekes végigfényképezni.

Kifejezetten ajánlom mindenkinek a mai bejegyzést akit érdekel, milyen a bicajos közlekedés itt Shanghaiban, vagy pedig csak egyszerűen aggódott a testi épségemért – szerintem nyugattóan hatnak majd a képek 🙂

Beágyaztam a slideshow-t, de elég hosszúak a képaláírások, ezért lehet célszerű inkább erre a linkre kattintani és ott végiglapozni a képeket – természetesen nagy méretben! 🙂

[picasa width=”640″ height=”480″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zaqrack” album=”es_ShanghaiBicajjalOtthonrolAMunkaba”]

 

 

 

Mulatozás

Panda Posted in Előkészületek, Felfedezés
1

Múlt szombaton jutott nekünk minden jóból. Délelőtt az IKEA-ban csavarogtunk. Meguntuk ugyanis a lakás “remek” világítását. Este olyan neon fényárban úszott a lakás az itteni fantasztikus energiatakarékos izzóknak köszönhetően, hogy mire ágyba kerültünk, kifolyt a szemünk. Persze jópár egyéb apróság is a csomagba került, amikre még szükségünk van, meg ez is – az is jól jön alapon, így  ismét egy kissebb vagyont sikerült otthagynunk. More »

Pozitívumok

zaqrack Posted in Hétköznapok,Tags: , , , , , ,
4

Ma amíg ti otthon lazsáltatok, én serényen dolgoztam. De legyen elég is ennyi negatívum mára, ma pár apróságot szeretnék összegyűjteni, amik a mindennapokban feltűnve okoznak örömöt:

Azér tegyük hozzá, most még a “Kína szép és Kína jó” fázisban vagyunk. Pár hónap múlva lehet egymást érik majd a bosszantó negatívumokról szóló bejegyzések. 🙂

Tehát tíz apróbb-nagyobb különbség, amik miatt jó itt élni:

More »

Megélhetési költségek Shanghaiban

zaqrack Posted in Hétköznapok,Tags: , , , , , ,
21

Úgy gondoltam várok ezzel a bejegyzéssel május közepéig, amikor megjönnek az első olyan számlák, amik már valóban a mi fogyasztásunkat tükrözik, de végül úgy döntöttem, legyen ez inkább egy többrészes sorozat, és most elkezdem a helyi árakkal/egységárakkal – erre már van némi rálátásom, egészen biztos sokakat érdekel a téma. Kategóriákra bontom a tipikus árakat. Kéretik szem előtt tartani, hogy ez Shanghai, az árak abszolút nem tükrözik a kínai országos valóságot.

Ha valaki idejön látogatni / élni, akkor viszont ezekkel számolhat (vagy még többel, tavaly 10%-kal növekedtek az élelmiszerárak. Igaz, a bérek is legalább ennyivel. Yuan-ben adom meg az árakat, jelenleg egy Yuan 28-30Ft között mozog. Ahol emlékszem az otthoni árakra, ott viszonyítok is hozzá százalékban. Az élelmiszereknél helyi kínai termékekkel számoltam, áprilisi árakkal, és semmi külföldi luxus (ami drágább). A pontosságért felelőséget nem vállalok, ha valamire rosszul emlékeznék, majd utólag javítom. A szolgáltatásokban és minőségekben levő különbségekre szintén nem térek ki – ez most csak az árakról szól.  A saját költségeinkről majd egy hónap múlva értekezek.

More »

Itt a rák, hol a rák?

Panda Posted in Hétköznapok,Tags: , , , , ,
7

Az internet sajnos nem hasít itt a drága jó Kínában, az elmúlt napokban többször nekiültem hogy írok ide, de nem volt több órám kivárni, míg bejön az oldal, szóval a laptopot inkább az ablakon hajítottam volna ki, mint bármit is írjak rajta. Egyszer egyátalán nem jön be a kért oldal, máskor bejön, de például a gmail-en bár fenn vagyok, és a megbeszélt időpontban próbálok chatelni a barátnőmmel, hiába, mert Kína úgy dönt, én az otthoniaknak láthatatlan vagyok! Jön az üzenet, hogy “itt vagyok, de te nem vagy online!”, én meg csak levelet tudok neki visszaírni, hogy “én is itt vagyok”, de neked mégse! Csak magamnak önkielégítek itt. Na ezt az egyet biztos hogy UTÁLOM itt!!! Peti mobilnetje se jobb, az is vagy működik, vagy nem. Persze a kínai oldalak normálisan működnek. Tehát minden nagyon jó itt, csak azzal a retek tűzfallal kezdhetnének valamit. :/ More »

Összeesküvés-elmélet

zaqrack Posted in Uncategorized,Tags: ,
11

A tegnapi bejegyzések óta a blog nem elérhető Kínából, csak VPN-en keresztül. Lehet beszereztek a nagy tűzfalhoz egy magyarul és értő cenzort, aki szerint sok volt a tegnapi kritikamennyiség? 🙂

Hát akkor most kiengesztelem: Éljen Kína, minden nagyon jó itt! 🙂

Pluszmínusz 2

Panda Posted in Berendezkedés, Hétköznapok,Tags: , , , ,
9

Ma korán keltünk, Barninak köszönhetően, aki fél8kor ébreszett minket. Ennek ellenére vidáman keltem, rögtön egy névnapi sms fogadott Aputól. Teljesen elfelejtettem a névnapomat. More »

Pluszmínusz

zaqrack Posted in Hétköznapok,Tags: ,
4

Ma elég sok nagyon jó dolog vagy komoly előrelépés történt, de sajnos társult hozzá nem kevés negatív élmény is, így nem tudtam önfeledten örülni a napnak. Azért nagyon jó volt a csomagoakt bontogatni, vannak róla képek, meg majd Andi ír is róla, kiegészítve az előző hozzászólást. Én csak felsorolnám a pozitív és negatív dolgokat, aztán megyek is vissza dolgozni:

+:
Nagyon jó volt bicajjal menni/jönni munkába.
Az első leendő munkatársunk továbbra is nagyon jónak tűnik. Csak kár, hogy még egy hónap, mire kezdeni tud.
Megjöttek a csomagok, gyorsan, egyben és majdnem teljesen épségben
Van Ayi-nk, szerdán jön először, aztán heti 3×3 órát segít.
Gond nélkül befutott a számlánkra Andi korábbi orvosi vizitköltségének az elszámolása – simán működik ez is.

-:
A kínai ügyintézés továbbra is hihetetlen – ez most csak egy apróság volt ma, és nem is igazán bosszaantó, de afféle állatorvosi ló. Majd leírom.
A munkák átadás/átvétele nagyon nem úgy megy, ahogy szeretném/terveztük.
Ma konkrétan arra volt elég az eddigi 7 munkaórám, hogy próbáltam utolérni magam, és válaszolgattam a levelekre.
A mára betervezett elintéznivalók negyedét sem tudtam megcsinálni.
Barnus nyűgös volt egész nap, majd belázasodott késő délutánra, 39.3 popsiban. Hűtőfürdő, kúp, most alszik, reméljük reggelre jobban lesz.

Meglepetés

zaqrack Posted in Hétköznapok,Tags: ,
2

Na ez most feldobta az amúgy nem túl fényes napom.

Szerintem repülő hajóval jött 🙂

Folyt.köv.!