Hétköznapok #1

Panda Posted in Berendezkedés, Konyha,Tags: , , ,
1

Az utóbbi napokban nem történt túl sok említésre méltó, de nektek kell az információ, tehát írok pár sort – sok képpel kiegészítve! 🙂 More »

Mangusztán

Panda Posted in Nyeled vagy mered?,Tags: ,
4

Ez egy gyümölcs, jelenleg elég drága, de a kísérletezés kedvéért vettünk két darabot.Kinézetre nem túl hívogató, és elárulom, hogy a pucolása sem egy egyszerű történet, bár azért nem is túl bonyolult.

A héja vastag, és keményebb, belül fokhagyma szerű cikkek, csak sokkal puhábbak annál. Magja nincs! 🙂 Ez egy nagy előny!

Íze valahol a mandarin és a barack között, de inkább barack, bár igazából egyik se, csak valamihez muszáj viszonyítanom.

Nem egy gazdaságos gyümölcs...

Mandulatej

Panda Posted in Nyeled vagy mered?,Tags: ,
1

Valamelyik nap hazafelé sétálva beszaladtunk szétnézni a közeli boltba. Volt ott minden. Picit az üdítős részlegen néztem körül, és a mindenféle nyugati lónyálon túl találtam ezt:

Hát nem meggyőző? 🙂

Ránézésre: A csinos fiatal csaj huncut mosollyal néz vissza, miközben a kezében a pohár, tele a fincsi tejjel. Jó a marketingje, mi? Én mindenesetre bedőltem neki, és mivel drágának se mondható(otthoni jobb narancslé árban van), megvettem.

Itthon aztán vágyakozva téptem fel a dobozt, majd megcsapott az illat! Erős technokolra elmékeztető! Igazából a mandula keserű héja is megfelelő lenne a leírására, de annál jóval töményebb. Az íze amúgy nem rossz, de nem lesz a kedvencem, és túlságosan is vegyi jelleget kap az ivás közben szétáradó “illattól”.

Van még. És nem biztos hogy elfogy. Azt hiszem ennyi elég is róla. 🙂

Virágzó hagyma

Panda Posted in Nyeled vagy mered?,Tags:
1

Ránézásre, és ízre is hagyma, csak az eddigi legfinomabb amit ettem. Nem csíp, nem túl erőteljes, kimehet az ember bátran emberek közé, nem is puffaszt, mint egyes társai. Az íze erőteljes, mégis édes, nagyon finom, kellemes. Gondolom néha akad otthon is, bár én még nem láttam, de érdemes lenne bevezetni. Én elsőre paradicsommal, pirítva készítettem. Jó lett.

Jó, jó, nem azt mondom hogy bármi extra különleges, de említésre méltó mindenképp, így került ide. így néz ki:

Virágzó hagyma

Elkészítve 9óránál