Ebéd

zaqrack Posted in Hétköznapok
4

image

Répát eszik a kisteherautó.

Orvosnál voltunk

zaqrack Posted in Család, Hétköznapok,Tags: , ,
2

A szokásos -immár kétheti- rutin Ricsinézésre mentünk ma reggel a kórházba. Ahányszor megyünk van ultrahang, szerintem ha legalább 10x nem volt, egyszer sem.

Ricsivel minden rendben, de ha már ott voltunk, impulzusszerűen beugrottunk Barnival a gyerekdokihoz egy negyedórás konzultációra + szimpátiatesztre (mindezt 35000Ft-ért, haha, jó, hogy a biztosító fizeti…). A doki egy idősebb indiai nő, és szimpatikus volt, bár Barni egyelőre a sírás + apáhozbújás szinten áll meg – de a magasságmérő zsiráf azért tetszett neki.  Kikértük a véleményét a Hepatitis oltásról – mi megkaptuk még otthon de Barni kapott épp elég más oltást, így kimaradt. Ő is támogatta, hogy adjuk be, így azon nyomban kértük is.

Három kör lesz, egyen már túlestünk. A folyamat kicsit más mint otthon, az orvos ott sincs, ellenben volt három nővérke  is 🙂 Barni nem ült, hanem feküdt, egy fogta a lábát – Anya a fejét simogatta, ketten pedig a két oltást (Hepatitis A / Hepatitis B) adták a  két lábba – egyszerre! Okos, így nem kell kétszer átesnia  tortúrán. Pár másodperc alatt meg is volt az egész, és Barni kapott egy nyalókát (ami annyira nem jött be), és két macis sebtapaszt a bibire, amire azóta is nagyon büszke:

A nap hőse

Még két kör lesz, legközelebb egy hónap múlva, aztán meg fél év múlva. 18 éves korig minden oltást áll a biztosító feltétel nélkül (a konzultációs díj egy dolog, azt egyből rakhattuk az orvosi kártyára, az oltás külön van még ezen felül…), de a kórház az oltásra nem vállal közvetlen számlázást, így a 2 perces oltásra jut nekem vagy 30 perc papírmunka és adminisztráció a költségvisszaigényléssel. Ennyi baj legyen, lényeg, hogy Barni hamar túl van rajta.

 

Visszakínaiasodás

zaqrack Posted in Család,Tags: , , ,
3

Két és fél hét elég volt hozzá. Megjegyzem furcsa, hogy még csak alig két hete értünk vissza, nekem legalább két hónapnak tűnik. Miután megjöttünk, Barni csak magyarul volt hajlandó beszélni az Ayival, az Ayi meg röhögött, hogy nem ért egy szót se. Ez ha jól tudom egy hétig tartott, csütörtökön Andi már hallotta ahogy a játékból hazajövetel során Barni kínaiul karattyol az Ayival az ajtó előtt.

Ma meg főzünk Barnival a kiskonyhájában, és mutatja a gombát, és mondja, hogy ez bizony mógú. Mondom igen, ez mógú. Előkerült még a xiaocheche (kiasutó), meg egyéb szavak is sebtiben, majd pedig körbe-körbe rohangálva a szobában azt ordibálta, hogy “mafan mafan mafan”. Na ettől leestem a székről, mert aki Mafan-t kiabál, az már igazi kínai.

More »

Repülőjegy ajánlataink

zaqrack Posted in Utazás,Tags:
4

Frissítve egy júniusi időponttal:

Ha valaki látogatni szeretne de kevés a pénze, az alábbi kitűnő ajánlataink vannak a következő három hónapra:

március 15 – március 27/28/29
Március 17 – március 29
Március 25 – április 6
mind aeroflot moszkván át,130000Ft

Valamint
Május 22 -június 5 136000 aeroflot

június 9 – június 23 Aeroflot szintén 130000Ft, Utána augusztusig már csak 160000 vagy afelett látok jegyet! Júniusban meleg van de még el lehet viselni, kitűnő alkalom egy nyaralásra!

22 óra Pekingben, 16 óra úton

zaqrack Posted in Utazás,Tags: , , ,
8

Elnézést a kevesebb tartalmas bejegyzésért, a helyzet az, hogy vettünk egy Nintendo Wii -t, így minden este jó másfél-két órát edzünk/táncolunk/játszunk. Szombaton délelőtt vendégünk volt, délután mi mentünk vendégségbe, jövő hétvégén farsang, és most közben még egy pekingi út is vasárnap-hétfőn – nem csoda, ha nem tudunk írni. Remélem azért legalább a mobilról küldött bejegyzések kárpótolnak mindenkit – ígérem ezeket igyekszem majd kicsit jobban megszervezve kirakni a blogra.

No de ott tartottam, hogy el kellett menni Pekingbe ismét. Tervezett út volt, most lett kész a munkavállalói engedélyem, így kikérhettük a lakhatási engedélyt – és ezt csak személyesen lehet. A pocak és a sok munka miatt a lehető legrövidebb ottartózkodással terveztünk és vonattal mentünk, hogy ne kelljen repkedni. Íme az út rövid krónikája…

More »

Pekingi utunk befejezésképp

zaqrack Posted in Utazás,Tags:
1

image

image

Ebéd @ biteapitta. Kötelező kör ahányszor itt vagyunk, minta kacsa.

Elaludt fej

zaqrack Posted in Utazás,Tags:
2

image

Ez pedig tegnapa vonaton miután kéát órát aludtunk apa hasán.

Bújócska

zaqrack Posted in Utazás
Comments Off on Bújócska

image

Barni kezd feléledni a reggelitől…

Reggeli Pekingben

zaqrack Posted in Utazás,Tags: ,
2

image

Csúnyán nézünk.mindjárt indulunk a hivatalba.

Lakásfelújítás

zaqrack Posted in Hétköznapok,Tags: , ,
6

Nem kertelek, jó érzés volt visszajönni a lakásunkba. Amilyen üresnek indult, annyira otthonos lett az első év alatt. Ráadásul ez a hazalátogatás nem volt “teljes”, hiszen nem a saját otthonunkba tértünk haza. Így inkább a “látogatás”-on volt a hangsúly, semmint a “haza”-án.

Csütörtök hajnalban megjöttünk, majd péntek délután némi pihenés és munka után nekiálltunk hogy kicsit még otthonosabbá tegyük a lakást. Irány az IKEA! A fő célpont egy új szőnyeg volt a nappaliba. Egyrészt Andi már a kezdetektől utálta ami volt, másrészt egy jó vastag szőnyeg kellemesen melegíti  is a lakást – márpedig hideg volt.

Két opciót láttunk magunk előtt:

More »