Itthon – otthon

zaqrack Posted in Család
Comments Off on Itthon – otthon

Kicsit lemaradtunk a bloggal – elnézést. Igen, itthon vagyunk Budapesten, az utazás simán ment. Barni több, mint nyolc órát aludt Isztanbulig és egy plusz helyünk is volt.

Még leszállnunk is sikerült a majdnem 24 órás reptér lezárás előtt 90 perccel 🙂

Itthon minden rendben, csak még egyelőre ki se látszom a munka alól. Az azonban már most biztos, hogy még a 2013-as évet is teljesen Kínában töltjük, igaz egy kicsit más konstrukcióban mint eddig: kétszer látogatunk majd haza, nyáron és télen, egyaránt 2-3 hónapra, kompletten családilag, tehát kvázi kétlakiak leszünk. Azt hiszem így azért jóval kényelmesebb lesz, repülést leszámítva.  🙂

Hamarosan jelentkezünk.

Protected: Családi videó 2012 november

zaqrack Posted in Család
Enter your password to view comments.

This content is password protected. To view it please enter your password below:

All clear, ready for takeoff :)

zaqrack Posted in Család
5

Barni ma is hős volt, a bal fül 100% OK, a jobb fül kicsit piros, de már nem a középfülnél – így a doktorok szerint (kettőt is megnézte) a repülés nem jelenthet semmi problémát már most sem –  jó eséllyel csütörtökre amúgy is sokkal jobban elmúlik a maradék kis pirosság.

Szóval megyünk haza a tervek szerint 🙂

Gyogyuloban

zaqrack Posted in Család
5

image

Barni ma is hosiesen viselte a korhazat csak az infuzio ki- es bekotesenel sirt amugy hosiesen turte es egy nagyot aludt is. Meg is lett a jutalma, lasd az illusztraciot. A doktorneni szerint a bal fule mar rendben (ez volt kevesbe gyulladva), a jobb pedig meg csunya, de lathatoan javul. Holnap kiderul, mehetunk-e haza csutortokon. Ma Ricsi is volt kontrollon, o mar teljesen rendben van, csak koptetot kell szednie hogy kitisztuljon a maradek trutyi.

SMS csalók

zaqrack Posted in Kínáról,Tags: , , ,
2

Ezt az SMS-t kaptam tegnap, azaz december elsején:

你好我是房东:现外地出差,这次房 租请打到我爱人农 业这卡上:6228483852446521313徐钰,办好短信告知。

Mivel ez a blogolvasók többségének nem sokat mond, fordítom:

Üdv, a főbérlő vagyok, külföldön tartózkodom, ezúttal a lakbért a feleségem számlaszámára utald (számlaszám, név), utalás után kérlek SMS-ben értesíts.

Persze engem sem ejtettek a fejemre, azért ez így kicsit gyanús, már csak az alábbi okok miatt is:

  • Nem elsején, hanem 17-én szoktuk utalni a lakbért, három havonta (mondjuk decemberben pont esedékes lesz).
  • A főbérlő sosem közvetlenül velem kommunikál, hanem az ingatlanoson keresztül.
  • A főbérlő tudja, hogy mindig külföldről utaljuk a lakbért, tehát a sima számlaszám nem elég.

Így aztán kicsit utánanéztem a papírjaim és az archívumom közt, és a gyanúm hitelesnek bizonyult. Szerencsére korábban más okból már felmerült, hogy tényleg a feleség számlájára utaljak és Betty átküldte az adatokat, így könnyű dolgom volt:

  • A küldő telefonszáma nem egyezik a főbérlő bérleti szerződésen levő telefonszámával.
  • A számlaszám nem a főbérlő feleségének a korábban megadott telefonszáma.
  • A főbérlő feleségét nem így hívják.
  • Egy google keresés az SMS-ben levő számlaszámra kapásból egy hasonló csalásokkal foglakozó oldalt dob fel.

Szóval ezúttal ez most nem jött be. Ugyanakkor kissé ijesztő, el tudom képzelni, hogy van aki beugrik ennek a trükknek. Elküldik ezt az SMS-t mondjuk 1000 telefonszámra ennek a költsége olyan 100RMB, ha csak egy ember beugrik és átutalja akár már csak egy havi lakbérét is, az kapásból 3-4000RMB alsó hangon. Küldi az értesítő SMS-t az utalásról, hopp a kártya megy a kukába az utalt pénz pedig az egyik ATM-en keresztül ki (hiszen a legtöbb utalás azonnali hatályú).

Szóval óvatosan, kellő körültekintéssel, és ismét íme egy nyomós érv, hogy találj egy jó ingatlanost, mielőtt lakásbérleti szerződést kötsz Kínában…

:'(

zaqrack Posted in Család
6

image

most 3 napig napi 1x ez van de szerencsere bent maradni nem kell. Ketoldali kozepfulgyulladas + torokgyulladas amugy, bakteriumtol. Nem vagyok megyozodve hogy feltetlenul kell az antibio infuzio, de a doki a gyorsabb gyogyulas es fulszuras / dobhartyarepedes elkerulese miatt ezt ajanlotta a gyogyszeres kezeles helyett.
Ha minden jol megy a 3. nap vegere el is mulik es rendben mehetunk haza. Keddre kiderul.

Barnihír

zaqrack Posted in Család,Tags: ,
1

Most ez a helyzet:

Este óta hőemelkedés, egész éjjel nem aludt, csak nyüszögött, de nem mondta el mi fáj. Egyszer félálomban azt mondta, hogy a füle, reggel meg azt, hogy a hasa. Egykor megyünk dokihoz – drukkoljatok, hogy ne fülgyulladás legyen, mert akkor lőttek a repülésnek amíg meg nem gyógyul…

 

Novemberi képek

zaqrack Posted in Család,Tags: , , ,
2

Thai étterem és ahogy Barni átvág mindenkit :)

Panda Posted in Hétköznapok,Tags: , , ,
1

Közeledik a hazautazásunk időpontja, Barni lelkesen vágja a centit esténként. A centi és az idő is egyre fogy, Peti pedig elhatározta, hogy míg itt vagyunk, menjünk el párszor étterembe enni, hogy otthon ne hiányozzanak annyira a kínai ízek. Egyszer ő választ, egyszer én. Már hetek óta kinéztem egy thai éttermet a Carrefour közelében, de a honlapjukat szemléve ráeszméltünk, hogy igen drága, így Peti keresett egy olcsóbb helyet.

Ez egy étteremlánc lett ahol Peti egyszer volt korábban egy céges vacsorán, a neve Banana Leaf. 🙂 Van is egy nem túl messze tőlünk, így Ricsi etetése után eltaxiztunk oda. Erősen gondolkodtunk elinduljunk e, mert Barni mostanában nem akar aludni délutánonként, cserébe hulla fáradt már 4-5óra körül. De gondoltuk az ő baja és max. korán lefektetjük aludni.

Mikor odaértünk az étterembe az előtérben már ültek páran, gondolom arra vártak, mikor ürül ki egy asztal. Mégis hamar sorra kerültünk és bevezettek minket egy kis elkerített részbe, ahol volt még egy kisgyerekes család is. Leültünk az asztalunkhoz és lapozgatni kezdtük az étlapot. Thai étteremben legutóbb tavaly október környékén voltam, mikor Manka és barátnője, Marianne jöttek látogatóba. Az akkor nagyon finom volt, csak mivel elég turistás helyen voltunk, elég drága is volt…

Kiválasztottunk pár előételt, két főételt és némi desszertet és vártunk. Barni közben az új vonatos kis könyvecskéjét nézegette és jól elszórakoztatta magát. Ricsi szépen pihent Peti mellkasán. Míg vártuk a kaját, addig a szórakoztató személyzet munkájába is betekintést nyertünk, ugyanis az étteremben gitároztak, énekeltek, táncoltak a vendégeknek. A mellettünk lévő asztalnál valakinek szülinapja volt és neki is zenéltek egy rövidet, de láttunk vonatos táncolást is a mellettünk lévő teremben, valamint Barnihoz odaugrott egy meleg egyenruhás alkalmazott is. Mondtam is Petinek, hogy a fiú le se tagadhatná, hogy a pasik érdeklik. Peti mesélte, hogy mivel Thaiföldre jellemző, hogy sok a homoszexuális (illetve kb. ugyannyi mint máshol, csak nyitottabbak, így jobban fel lehet vállalni), így alap, hogy itt is alkalmazva vannak a hely imidzse miatt. 😀  Kis várakozás után elkezdtek szállingózni a fogások. 🙂 íme a képek:

Nagyrészt mindegyik finom volt, a legtöbb enyhén csípős és bár nem szeretem túlzottan a csípős ételeket, ezek egy kivételével mind elég jók voltak. A nyársra szúrt husik voltak nagyon-nagyon csípősek, hogy csak a csípőset éreztem, magát a hús ízét nem, valamint a curry sem az én világom, de azért az nem volt ehetetlen. Peti szerette. 🙂 Barni viszont nem volt hajlandó semmit se megkóstolni, pedig igazán menedzseltük a dolgokat. Mikor a kirendelt ételeknek a felét elfogyasztottuk, észrevettem, hogy Barni holt fehér, az arca meg kipirult. Rögtön néztem is a homlokát, jég hideg volt, pedig rendesen fel volt öltözve és a helységben is meleg volt. Kérdeztem jól van-e, mondta, hogy nem. Na, mondom akkor csomagoltassuk a kajákat, fizessünk, irány haza. így is lett.

Fogtunk egy taxit a kornyadozó Barnival a nyakamba, beszálltunk, mondom neki nézzen előre, nehogy rosszul legyen. Mondja, hogy jó. Öt perc múlva azt veszem észre, hogy bealudt, szembefordítom magammal, fel sem ébred. Jó, akkor otthon be az ágyba és másnapra semmi baja nem lesz. Teljesen azt hittem, hogy bújkál benne valami betegség, persze a fáradtság meg ráerősít.

Itthon aztán mikor vetkőztetni kezdtem, úgy felélénkült, mintha 12órát aludt volna egyhuzamban. Nem baj, menj aludni kisfiam. Nem, nem, ő éhes, kér sajtos kenyeret. Na jól nézünk ki. Sajtos kenyér gyártás, háromnegyed óráig eszik egy kis szelet kenyeret, köben vidáman karattyol… Ilyen a mi formánk. Azért persze szépen elauldt utána, de mégis, annyira átverve éreztük magunkat, mint még soha… 🙂

Aztán fektetés után megettük szépen a fincsi pirított tésztát meg a többit és jó nagyot aludtunk.

Négyes számú Ayi

zaqrack Posted in Család
Comments Off on Négyes számú Ayi

Lett egy negyedik számú Ayi-jelölt, most hétvégén teszteljük napi két órában mi, és napi két órában Jane-ék.

Ő is Sichuan-ból jött, mint Xiao, és eddig nagyon jó. Aranyos, alapos, kedves, gyors (38 éves) és nincs meg benne az a nagyon enhye de mégis zavaró idegesítő jelleg, mint hármas számú Ayiban aki mostanában jár hozzánk.

Holnap ő főzi az ebédet, meglátjuk 🙂