Protected: Családi videó március 2. rész

zaqrack Posted in Család,Tags: , , ,
Enter your password to view comments.

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Felfedezések VII – Jinhai road

zaqrack Posted in Felfedezés,Tags: , , , ,
6

Rendkívüli bejegyzés a rovatban – ugyanis nem fényképeztem (pedig lett volna mit). Nem baj, úgyis túl sok vizuális inger éri az embert manapság. 50km-t sikerült tekerni alig több, mint két óra alatt (a tengerparton banánevést nem számolva), amivel nagyon elégedett vagyok.  Az útvonalról azért van képem:

Cycling Workout Endomondo - Google Chrome_2013-03-30_20-17-38

More »

Aranyköpések #2

zaqrack Posted in Család,Tags: , ,
3
 • Nils Horgászom (Nils Holgersson)
 • “Barni, elmeséled Anyának, mi történt az ovibusszal?” “Nem, már elmondtam amikor legóztunk!”
 • Szarom le a nyulat!
 • “Barni, az irányítókat tedd vissza a helyére” “Nem tudom, mert erőlködnek!”
 • “Akarok valamit a kezembe!” (most ez a sláger…)
 • Egy almadarab van a nappaliban! Apa, menj gyorsan az almadarab után, de gyorsan, egy-kettő, egy-kettő!
 • Apa a tojástól vagyok éhes! (értsd: épp megevett egy két tojásos rántottát és még kér tojást)
 • (Hanyatt fekszik az asztalon): Apa, kiborultam!
 • “Barni, felvetted már a cipőd végre?” “Nem, még alakul!”
 • (Folyton a TV-t bámulja öltözés helyett…) Andi: “Apa, kapcsold ki a tévét!” (…kikapcsolom…) Andi:”Kösz!” Barni: “Nem kösz!”

Ovis hírmondó

zaqrack Posted in Család
2

Az elmúlt két héten nemzetközi hetek voltak az oviban. Nemzetközi óvoda, és rengeteg országból jönnek a gyerkőcök, így ez természetes dolog. Az első héten az évfolyamoknak voltak saját programjaik,  a második héten az egész óvodának együtt.

Az első héten Barni az első két napról (japán és francia napok) lemaradt az kirándulásunk miatt, de persze a többin részt vett. Mindig az adott országra jellemző ételeket kaptak enni, megtanultak pár fontos szót az adott nyelvek (jó napot / viszlát / köszönöm) és hasonlók.

Szerdán Szerbiáról tanultak, mert az egyik óvóbácsi, Bojan amerikai szerb. Csütörtökön Oroszország volt a téma, pénteken pedig megosztva India és Lettország. Barni hazafele mindig büszkén mondogatta a tanult szavakat és az országok neveit. Ezzel a nézéssel simán beolvadna Oroszországban (illetve ahogy Barni ismeri: Russia)

IMG_2170

More »

Ez ma történt

zaqrack Posted in Család,Tags: , ,
9

Protected: Családi videó március 1. rész

zaqrack Posted in Család
Enter your password to view comments.

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Jeles nap

zaqrack Posted in Család, Gondolatok,Tags: , , ,
4

Ma tizenegy hónapos Ricsi. Talán érezve ennek súlyát délelőtt felállt és úgy maradt támaszkodás nélkül majdnem fél percig.

Másnak is ma van az évfordulója: pont két éve kaptuk meg a lakás kulcsát. A beköltözés napját a mai napig nem sikerült elfelejteni – talán nem is lehet :). Visszanézve az akkori képeket, nagyon furcsa üresen látni a lakást, ugyanakkor kicsit talán ijesztő, mennyi dolgot sikerült összehalmozni mindössze két év alatt.

Emlékszem az első évben még külön találkoztam az ingatlanossal és a tualjjal aláírni a szerződést, tavaly már egyszerre jöttek egy rövid terepszemlére, idén a tulaj már nem is jött – azt hiszem ez jót jelent 🙂 A lakbér ugyanannyi most a harmadik évre is, mint korábban, a szomszédokkal jóban vagyunk (még az alattunk lakóval is relatív normális a viszony) ismerjük a lakópark legjobb zugjait és a környék legjobb helyeit – bár az utóbbi folyton változik. Az összes kisebb-nagyobb hibája ellenére nagyon szeretünk itt lakni, pont nemrég beszéltük, hogy milyen rossz lenne akár csak egy házzal is arrébb költözni, pláne a város egy másik részére.

Kihasználva a tegnapi szép időt elmentünk a Century Park-ba, ahogy méltatlanul keveset járunk ahhoz képest, milyen közel van – persze minek járjunk, mikor a házunk kertje is van ilyen szép, csak kevesebben vannak. Azért érdemes visszanézni ehhez is a közel két évvel ezelőtti képeket. 🙂 A parklátogatásról Andi ír majd nemsokára.

Ezt azért iderakom 🙂

IMG_2038

 

 

Suzhou és hazaút, 3. nap

Panda Posted in Utazás,Tags: , , , ,
3

Az időjárás harmadik napra sem lett jobb, sőt! Az első nap kellemes, napsütéses időjárásával szemben, most szakadt az eső, fújt a szél és hideg volt. Ébredés után azért nekiálltunk reggelit vadászni, de Sedselék most nem vágytak kínai reggelire, ezért kerestünk egy kínai pékséget.

IMG_1953

A menü croissant és fánk volt, aztán elindultunk Suzhou híres kertjei közül az egyik legkevésbé ismert felé.

More »

Tongli, Suzhou, 2. nap

Panda Posted in Utazás,Tags: , , , ,
2

Reggel, miután összekészültünk a gyerekekkel, találkoztunk Sedselékkel a szállodai recepción és elindultunk reggelit vadászni.Az időjárás az előző naphoz képest siralmas volt. Fújt a szél, esett az eső és hideg volt. Kis idő múlva meg is találtuk a helyi piacot, ahol vettünk némi töltött batyut, mantou-t, meg piskótát és nekivágtunk a felfedeznivalóknak. Elsőnek a visszavonulás és tükröződés kertjébe látogattunk.

IMAG0360_stitch
More »

Bingtang hulu

Panda Posted in Nyeled vagy mered?,Tags: , ,
6

Suzhouban a múlt hétvégén kipróbáltuk az igazi, klasszikus bingtang hulut. Ez pálcikára tüzött, cukormázzal bevont galagonya. Még életemben nem ettem galagonyát, vagy ha igen, nem tudtam róla, hogy az. A galagonya picit nagyobb a cseresznyénél és almaszerü formára és keménységre. Az íze enyhén savanykás, és ez remekül párosul a cukormáz édességével. A belsejében van pár mag, belül a húsa  zöldes-fehér. Nekem nagyon ízlett, biztos fogok még enni. Barni viszont kért inkább egy epreset. 🙂

IMG_1936