Protected: Családi videó 2014 április

zaqrack Posted in Család
Enter your password to view comments.

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Szülinapok

Panda Posted in Család,Tags: , , ,
1

Az egy dolog, hogy szuper kis családom van, nekik köszönhetően viszont még szuperebb, amikor az ember betölti a 30-at. (vagy a 29-et, 31-et majd, és így tovább…) Jelen esetben három pasi is kényeztetett, rengeteg puszit, mosolyt, napsütést,, jóleső köszöntést, ajándékot és tortát is kaptam, sőt, még szavazási lehetőséget is! 😀

Ezúton is köszönöm! Mindenkinek! Szuper volt!

De ami még jobb, hogy két évvel ezelőtt az egyik legszebb szülinapi ajándékot vártam és kaptam meg kicsit megkésve. Ricsit.

Mivel mostanság sokat csavargunk, utazunk, főleg hétvégeken, el kellett gondolkoznom, mikor szervezzem meg a szülinapi buliját. A választásom 13-ra, vasárnapra esett. Hat családot hívtunk, ebből kettő nem tudott eljönni, de így se voltunk kevesen. Már előző nap elkezdtem a készülődést, csináltam hummuszt, padlizsánkrémet, Barnival kókuszgolyót gyúrtunk, sütöttem banános-gesztenyés tortát, volt tonhalsaláta, Peti pedig vállata a kiskifliket sattal, baconnel és gombával töltve, valamint frikadellert és rizssalátát is készített a fiúkkal közösen. Még sütöttem egy kis palacsintát is, biztos, ami biztos alapon, és jöhettek a vendégek. 🙂

P1030577

More »

A kemeny munka guumolcse(i)

zaqrack Posted in Gyorshír
3

image

Na megazok vagy nem?

zaqrack Posted in Gyorshír
4

A tenger felett ilyen:

image

Hazafele meg ilyen:

image

Lapis Yun

zaqrack Posted in Let's go restaurant!,Tags: , , ,
2

Vasárnap bementünk a városba különösebb cél nélkül, csak annyit tudtunk, hogy szeretnénk valami új helyen ebédelni. Pár ruhaboltba is benéztünk a West Nanjing Road-on de sehol nem vettünk semmit – viszont adta magát, hogy a környéke nézzünk valamit enni. Dianping-en kiszúrtam, hogy a közeli 818 Mall nevű plázában minden étterem elég jó minősítést kapott – gondoltam akkor nézzünk itt körül, nagyon nem lőhetünk mellé.

A pláza elég kihalt volt – nem baj – az éttermek a 6. emeleten kezdődtek fel a 9.-ig. Barninak nagyon tetszettek a padokon ülő macsekok:

P1040976

Fent megnéztünk pár étlapot, vonzott a Lapis Thai étterem is, de végül a dél-kínai, Yunnan-i ételek mellett döntöttünk a Lapis Yun étterembe tértünk be. A nevekből már sejthető, hogy itt a hatodikon több étterem is egy céghez tarzozik: ha jól számoltam négy éttermük és egy bárjuk van itt, összekapcsolt, átjárható, de stílusában mégis kissé más, amúgy nagyon kellemes és hangulatos berendezésekkel.

P1040978

More »

Dolgozik

zaqrack Posted in Család, Gyorshír
2

image

Mint Apa. 🙂

Pure Whole

Panda Posted in Nyeled vagy mered?,Tags: , , , ,
1

Egyik szerda délután, miután hazahoztam Barnit az oviból, elterveztük, hogy elmegyünk a Decathlonba, mert Ricsunak lassan kicsi és már meleg is a cipője, jön a jó idő!

A gyerekek a nappaliban játszottak, vártuk, hogy Peti befejezze a munkát és indulhassunk. Tudom furcsa, de ilyenkor skype-on írunk egymásnak, még  így is, hogy a másik szobában van, mert kevésbé zökkentem ki így a munkából ha kérdésem van. így volt ez most is, kérdeztem mikor végez mert úgy volt, hogy ötkor indulunk. Türelmet kért, még 15perc. Addig öltöztessem nyugodtan a gyerekeket. Na persze, ezt már ismerjük, majd készülődünk együtt, ha kész van! 🙂 15perc múlva megint kérdeztem, hogy mi a helyzet, mostanra ígérte magát. Még három email. Ok.

Na itt már picit elöntött a pipa, tudom, nem ő tehet róla, de annyira MURPHY! 🙂

Sikerült 5:40-kor elindulni, így ez jól megalapozta a hangulatot.

More »

Húsvéti nyúl

zaqrack Posted in Család,Tags: , ,
2

Itt járt a kertben, nem láttuk, de a nyomait végigkövettük.

Zöld kókusz

Panda Posted in Nyeled vagy mered?,Tags: , ,
Comments Off on Zöld kókusz

A három év alatt mióta itt vagyunk, ez valahogy elkerült minket. Nem is értem miért, mert nagyon megszerettük…

Egy szép márciusi napon hazafele sétáltunk a metrótól mikor egy zöld golyókkal megrakodott teherautót pillantottunk meg a sarkon. Az eladó egy jókora machetével lecsapta a tetejét, beledöfött egy szívőszálat, majd odaadta a vele szemben várakozó leányzónak aki fizetett és boldogan sétált tovább és szürcsölni kezdte a frissen loccsantott kókuszlevet.

Nekünk se kellett több, gyorsan vettünk kettőt, de megkértük az eladót, hogy ne vágja szét, majd inkább mi másnap reggel. Így is lett. Igen ám, de kókuszt bontani nem egy könnyü feladat, ezt mindenki tudja. Peti persze természetesen megküzdött a feladattal és sikerrel járt, mi pedig élveztük munkája gyümölcslevét.

P1010255

More »

Boldogsag 3 yuanert

zaqrack Posted in Gyorshír, Hétköznapok,Tags: , ,
5

image

Hu de nagyon ideje volt mar… nyami!