Nanjing Da Pai Dang Étterem


A hatalmas étterembe lépve rögtön megcsapott minket a sok finom illat, ami a levegőben terjengett. Az óriási tér teletömve asztalokkal, emberekkel úgyszintén, lévén ebédidő volt. A dianping-en csupa öt csillag, mindenki ajánlja, jó helyen is van – ennek megfelelően népszerű, fél órát vártunk a bebocsáttatásra. Sorszámot adnak és hangosbemondóban mondják melyik szám mehet be – de afféle “közhírré tétetik” stílusban és hangsúlyozással, nagyon vicces, tényleg megtiszteltetésnek érzed, mire bejutsz, plána hogy a legtöbb hellyel ellentétben itt az utcán kell várakozni. 🙂

P1050860

P1050861_stitch

Helyet foglaltunk a kis hatszögletű asztalnál, majd Peti a klasszikus papírlapon ikszelgetős étlapot böngészte, én meg Barnival megkerestem a mosdót. Mire visszaérkeztünk, már rendeltek is, sőt, egy két fogást már ki is hoztak.

P1050891

Az étterem és klasszikus tipikus nanjingi “dim sum” ételeket kínált, mi ezeket ettük – bőven volt lehetőség válogatni, mivel sokan voltunk. Jellegében nagyon hasonlított a Ningbo-ban annyira – okkal – szeretett kacsás-kutyás étteremre.

  • párolt zöldségtál kukoricával, édeskrumplival, taróval, földimogyoróval – Andi: 5/1, Ricsi: 5/4 , Peti 5/3
    P1050892
    P1050899
  • szójaszószos tésztaleves – Peti: 5/4 , Barni: 5/3, Ricsi: 5/4
    P1050893
  • jiaozi, hússal töltött sült batyu – Peti: 5/5
    P1050908
  • hideg sós főtt-pirított kacsa – Peti: 5/6 – ez valami eszeveszett finom volt.
    P1050895
  • zöldségekkel pirított rizs – Ez pont előttem volt, így a nagyját én ettem meg, nagyon finom volt! Andi: 5/5
    P1050896
  • gombaleves – Andi:5/3 Azt hittük egy többszemélyes tálat hoznak, ehelyett jött egy csészényi – így elég drágának számított, mint kiderült valami különleges gombából készül. Nem volt rossz, de nem a nekünk megszokott ízvilág.
    P1050898
  • marha csípősen, zöldbabbal amit a pekingi kacsához hasonlóan lepénybe kellett tölteni- Peti: 5/4
    P1050900
  • csípős-savanyú pirított krumpli – Andi: 5/1, Peti: 5/3
    P1050901
  • ételízesítőnek ízfokozó (ezt senki nem ette persze, de jó jel hogy kirakják, mert feltehetőleg így nem annyi tesznek az ételekbe főzéskor…)
    P1050902
  • tócsni fehérretekből – Andi:5/5, Peti: 5/5
    P1050903
  • xiaolongbao – Peti: 5/4
    P1050904
  • rákos rizstésztás gőzölt batyu – Andi:5/4, Peti:5/5 , Barni:5/3
    P1050905
  • húsgombócos káposztás tésztaleves –  Andi:5/4, Peti:5/5
    P1050906
  • tésztalabda szezámmagkrémmel töltve – Andi:5/4.5
    P1050909
  • tavaszi tekercs – Andi:5/4
    P1050910

A kaja nekem nem annyira tetszett, főleg, mert túlnyomó többségben a húsos és a tésztás kaják domináltak, még zöldség se nagyon volt, ellenben az étterem hangulata nagyon kellemes volt és izgalmas volt látni, ahogy az ételek előttünk készülnek el, hiszen a hosszú pultnál végigcsodálhattuk hogy készítik és szervírozzák az ételeket. Jó élmény volt, még akkor is, ha nem ez volt álmaim kínai étterme. 🙂 Az adagok relatív kicsik, van amiből kettőt-hármat is rendeltünk hogy mindannyian jóllakjuk – ellenben olcsó, a gombaleves kivételével egy-egy adag 300 és 600 Ft között mozgott.

P1050869

P1050876

P1050911

Így egy hónap Magyarország után most e bejegyzés átnézése és a képek beszúrása után vágyom először vissza Kínába. De most nagyon. A gyomrom is korog pedig most vacsoráztuk magunkat tele. 🙂