Palawan 2/12 – a szállás

zaqrack Posted in Hétköznapok, Utazás,Tags: , ,
Comments Off on Palawan 2/12 – a szállás

Nagyon rég kempingeztünk, gyerkekekkel pedig még soha. Most mégis ezt a szállásformát választottuk és egyáltalán nem bánjuk a dolgot!

Szállásunk a Palawan Camping volt, más nevén Thelma & Toby’s Island  Camping Adventure. Toby egy kanadai 60 év körüli fickó, Thelma a filippínó felesége. Három gyerekük van, a két lány kanadában él, Kelty, a fiúk pedig a szigeten.

Valójában nem egy szigetről van szó, hanem egy kb. 700-800m hosszú partszakaszról Palawan szigetén, de annyira elszigetelten minden mástól, hogy nyugodtan nevezhető szigetnek. Bármi más megközelítése csak hajóval lehetséges, van ugyan egy út a közelben, de 5km áthatolhatatlan dzsungel választja el a tábortól.

A tábor maga a partszakasz közepén helyezkedik el nagyjából. Jobbra és balra homokos part, előtte a kristálytiszta tenger, mögötte egy dzsungellel borított domb. A tenger felől nézve jobbra a személyzet és családjaik (összesen kb. 20 fő) szállása található, majd Thelma és Toby háza, mögötte a konyha. Ezt követi a recepció/bár, majd egy közös étkező. Az étkező mögött egy fürdő és a vécék, majd tovább balra pedig a hét sátor, ahol a vendégek laknak.

P1120794

Mivel a sátrak alapból két személyesek, és +2 személyre tovább bővíthetők, könnyen kiszámítható, hogy személyzettel együtt is csak 30-40 ember lakik itt egyszerre, ami egy jó kilométeres partszakaszra nem túl sok – így teljesen olyan érzés itt lakni, mintha egy saját, privát tengerpartod lenne.

P1120998

More »

Viszlat Kina

zaqrack Posted in Hétköznapok
2

A repteren vagyunk, gond nelkul kihoztuk mind a 8 csomagot (koztuk egy bicaj) es a 6 kezipoggyaszt, el is fogadtak mind felar nelkul – 22.5 ez 23.0kg kozott volt az osszes – hiaba, a rutin… 🙂 nemsokara beszallas es azert faj a szivunk – de majd egyreszt kiirjuk magunkbol masreszt meg biztos jovunk is meg. Koszonunk mindent, Shanghai. Viszlat nemsokara otthon!

Utolso buszozas

zaqrack Posted in Hétköznapok
Comments Off on Utolso buszozas

image

Az utolsó hét nap

zaqrack Posted in Hétköznapok, Konyha
2

Ma reggel tudatosult bennünk, hogy már csak hét napot töltünk Shanghaiban (a hátralevő idő többi részében nyaralunk). A pakolás jól áll – bár eléggé helyszűkében vannak a bőröndjeink. Elég sok az egyéb elintéznivaló is – fogalmam sincs, ezt az egészet hogy intézném, ha még dolgoznom is kéne mellette (két hétig nem dolgozok épp…). A számítógépem pedig bedöglött, így most egyen osztozunk – ezért sincs aktív blogírás. Max otthonól bepótoljuk.

Na de lényeg a lényeg, a kedvenc helyeink mellett a kedvenc éttermeinket is végig kell látogatni. Pár kedvencet már kipipáltunk legutóbbi vendégeinkkel (Di Shui Dong, Xiaolongbao, Lapis Yun). Az alábbi a terv:

Nyaralás előtt:

  • Szerda: Ippudo, ebéd
  • Csütörtök: Szalagos sushi étterem, vacsora – ez a kakukktojás mert itt még nem voltunk, régi tartozás, Barni kérte
  • Péntek: Ebéd muszlim piac, vacsora City Garden
  • Szombat: Ayi utolsó ebédje

Nyaralás után:

  • Kedd: Rizsnélküli étterem vagy Xibei, ebédre. Amúgy reggeltől estig pakolunk, aznap mindennel késznek kell lenni.
  • Szerda: Guyi étterem, vacsorára, mert napközben a raktárba hordjuk az eladott dolgokat.
  • Csütörtök: Indiai ebédre. És egy nagy séta a városban, mert nem hiszem, hogy sok kedvünk lesz az üres lakásban csücsülni. A kulcsátadásra azért hazamegyünk, este pedig irány a reptér.

Egyedul is megy…

zaqrack Posted in Hétköznapok
1

image

Kihagyás

Panda Posted in Hétköznapok
2

Miután otthon töltöttünk három hónapot, nehéz visszarázódni az itteni kerékvágásba, ráadásul, most leltárba kell vennünk a cuccainkat is, szóval van teendő bőven.

Otthon először nagyon furcsa volt, aztán másodszorra is. 🙂 Mikor eljött az idő, hogy visszajöjjünk Shanghaiba, nem akaródzott nagyon, bevallom, egyedül a Fülöp-szigeteki út volt húzóerő, meg a barátok akik itt maradtak. Eltelt azonban egy pár nap, mire eljutottam odáig, hogy nagyon nehéz lesz ezt az “itthont” elengedni. Furcsa lesz összepakolni a lakást (ma érkeznek a költöztető cég dobozai!) bezárni az ajtót és többé vissza se nézni. Elvégre Kínába nem jön gyakran látogatni az ember, ugye Manka? 😀 😀

Szóval itt tartunk most. Aztán, hogy hogy érzem majd pár hét múlva, az majd kiderül akkor. Most próbálunk minnél többször kínait enni, masszázsra járni, meglátogatni a kedvenc helyeinket a városban. Én igyekszem tökélyre fejleszteni a kínai főzőtudományom (gyakorlok sokat, mert az Ayi csak hétvégente tud jönni), és ellesni az Ayitól a főzés fortélyait. Találkozni a barátokkal, megtanítani őket melírozni, meg hasonlók. Unatkozni nem fogunk. 🙂

Ezzennel pedig ünnepélyesen bejelentem, hogy folytatjuk a blogírást, kezdve Pekinggel! 🙂

Puszi mindenkinek.

És zárszóra meg is jöttek a dobozok, csomagolóanyagok, vámnyilatkozatok és egyebek… Apa, kezdődik!

P1100141

 

Megint esik

zaqrack Posted in Hétköznapok
2

Sorozatban a masodik hetvegen, ug, hogy hetkoznap vegig sut a nap. Nem gond, van jo program 🙂

image

image

Esti nasi

zaqrack Posted in Hétköznapok
2

Imadom hogy a ficko idetelepult a sarokra. Ejjel 2-ig friss sult birka barmikor 🙂

image

Boldogsag 3 yuanert

zaqrack Posted in Gyorshír, Hétköznapok,Tags: , ,
5

image

Hu de nagyon ideje volt mar… nyami!

Napi csoda

Panda Posted in Család, Hétköznapok,Tags: , ,
5

Korán kelsz, mert már kukorékol a legkisebb. Kikászálódsz az ágyból, kezded a napi monoton rutint, kiságyból ki, pelenkázás, öltöztetés. Közben hatodszor kéred a nagyobbikat, hogy ugyan öltözzön már, ne azt a tegnap estéről ottmaradt kisautót tologassa, mert reggeli, fogmosás, ovi következnek a sorban.

A kicsi is sír, mert egy helyben kell lenni és öltözni. Szörnyü az élet! 🙂

Aztán szépen elindul a nap, ahogy minden nap elindul valahogy. Hol kevesebb, hol több a hiszti, a te saját nyügösséged, fáradtságod. Eltelik a nap, játszotok, főzőcske, közben persze felkéredzkedik a konyhapultra és ott kóstolgat bele mindenbe, kapcsolja ki-be a vízforralót, eszik, alszik.

Mikor ebéd után csönd van és az a csönd csak a tiéd! Aludni is lehet, de minek, mikor tornyosul a vasalnivaló, vár egy jó cikk vagy könyv, egy kis torna. Na jó, néha alszol is, de az azért luxus.

Aztán felébred életem egyik értelme, álmosan rámnevet vagy épp hozzám simul bizalommal. Gyere, megyünk az oviba, vár a tesó minket.

És gurulunk, suhanunk a délutáni aranyfényben, mely oldalról világítja meg a fákat, gyerekkacaj a hátam mögött, a boldogság sikolya. Összefutás, karba szaladás, Anya, még hadd játszunk kicsit. És ott az oviudvaron, ott döbbensz rá, hogy nincs is ennél szebb és jobb, hogy milyen nagy csoda van előtted.

Persze mindig ott van, folyamatosan, van hogy állandóan irritálja valamely érzékszervedet, csak épp nem ismered fel a maga puszta szépségében…

És ott, az ovi udvarán teljes békében, elégedettséggel, egy csipetnyi kétség nélkül nézed azt a csodát ami szerencséd van minden nap látni. Most nem akarod lefényképezni, megmutogatni másnak. Ez a csoda, pillanat csak a tiéd, berakhatod a szíved egy kis zugába a többi elraktározott emlék mellé. Mert elillan, átváltozik, úgyhogy meg kell őrizd magadnak.

Megőriztem. Kár, hogy csak én láttam. De persze ti láthattok mást. Mert minden perc velük egy mese, egy gyönyörüség. Lefotóztam őket otthon, miután hazaértünk. Nektek, meg magamnak, hogy emlékezzem az előtte lévő fél órára az oviudvaron. Imádom őket! 🙂

P1030538