Irany a sziget!

zaqrack Posted in Gyorshír
2

image

image

Ott még nem voltam…

zaqrack Posted in Gyorshír
1

Ma derült ki hogy most vasárnap repülök egy hétre Amerikába, és erre még elő is kell készítenem mindenféle dokumentumokat, szóval sajnos a blogra megint nem jut sok időm. Azért igyekszem, meg Andi is igyekszik de ugye neki meg nélkülem több lesz vállát nyomó teher.

Mindenesetre mozgalmas ez az utolsó pár hét… 🙂

 

Pekingi kacsás étterem

Panda Posted in Let's go restaurant!,Tags: , , ,
1

És itt voltunk megint. Már sokadik alkalommal, de reméljük, nem utoljára. A hely a szokott kellemes hangulatvilágítással és dekorációval. Volt asztalfoglalásunk, így a helyünkre is tessékeltek minket. Korán volt, alig akadt valaki rajtunk kívül. Kihozták az étlapot és Peti rendelt.
P1070012
P1070018
More »

Peking – második nap

Panda Posted in Utazás,Tags: , , , ,
1

Még éjjel hallottuk, h esik az eső, így csak reménykedhettünk, hogy reggelre eláll majd.

P1060816

El is állt nagyjából, nagyobb zuhét csak délutánra ígértek, gyorsan össze kellett kapni magunkat, mert várt minket a Nagy Fal, a már előre megrendelt sofőrünkkel. 🙂 Kellemes utunk volt, bár a légkondi megint túl volt értékelve picit. Hiába kértük, hogy állítsa kissebbre az erősséget, nem nagyon akaródzott a dolog és kis idő múlva hidegebb lett. Sebaj, még szerencse hogy nem volt nagy dugó és hamar odaértünk!

More »

Számmisztika

zaqrack Posted in Gondolatok
2

Ma utánaszámoltam hány napot töltünk még Kínában. Ötvennyolcat. De abból még nyolcat a Fülöp-szigeteken, így ténylegesen 50 marad. Hát nem sok. De mihez képest?

Közel négy éve, pontosan 1320 napja szálltunk le azzal a bizonyos három bőrönddel Shanghaiban. Azóta (Hongkongot kivéve, de ugye elvégre Hongkong is Kína :)) egyszer sem voltunk Kínán kívül, még nyaralni sem, kizárólag hazalátogatási céllal hagytuk el az orszégot. Meg volt még az én indiai üzleti utam, de az nem számít, mert a család itt volt Kínában.

Mondjuk szerencsére elég sokat és gyakran voltunk otthon. De nem mindig… A leghosszabb Kínában töltött folyamatos napjaink száma 305 volt, 2012 február 7-től 2012 december 6-ig. Azért az hosszú volt…

De mennyit is voltunk otthon pontosan? Pontosan ötször utaztunk, az elején évente, utána évente kétszer. A legrövidebb hazalátogatás 36 napos volt, a leghosszabb 97. A repülésekkel töltött napokat is beleértve összesen 307 napot – tehát majdnem egy teljes évet a közel négyből és összesen több időt, mint amennyi a leghosszabb egy huzamban itt tartózkodásunk napjainak száma volt. Azért így könnyebb volt kibírni nem?

Számomra a legérdekesebb, hogy amikor visszatértünk idén október elsején erre az utolsó körre Kínában, arra a napra esett az ezredik Kínában töltött napunk. És most már csak 50 van… Kicsit sírunk, főleg mert a jelen állás szerint a közeljövőben, várhatóan még én se utazok errefelé majd, nemhogy Andi és a fiúk, tehát afféle igazi nagy elszakadás leszez, de közben azért kicsit mosolygunk is pakolás közben. És pakolunk sok mindent amit majd emlékeztet minket az itteni életünkre.

Megpróbálok az ilyen hazaszállítandó tárgyakról egy 20-25 részes kis sorozatot összerakni. Drukkoljatok.  🙂

 

 

Peking, ujgur étterem – Xibei

Panda Posted in Let's go restaurant!
1

Az ujgur éttermekkel egy bajom van: sok a birka. Ha Peti írná a bejegyzést, ez így nézne ki: “Az ujgur éttermeket imádom! Sok a birka!”

Mivel azonban most nekem van időm írogatni, ezért az én szemszögemből idézem fel az ételek ízét és állagát, ami szöges ellentétben áll a többiekével, mivel Peti, Csimi és Marci totálisan meg voltak elégedve az étkekkel.

Az étterem maga, nagyon klassz kis hely, látványkonyha van, az összes konyhai folyamatot látni lehet a hatalmas üvegfalak mögül, mindenki nagyon kedves, barátságos, a gyerekekkel különösen. Az asztalokon homokóra mutatja mennyit kell várni, amikor felveszik a rendelést megfordítják és garantáltan nem pereg le, mire kihozzák az első fogást. Ez amúgy egy nagy országos lánc, Shanghaiban is több helyen van éttermük. A neve amúgy egy szójáték, Kína nagy konyhaművészeti részei közül az egyik az északnyugati, azaz 西北 (xibei), az étterem neve meg 西贝 (xibei), azaz nyugati kagyló. Na kagyló az pont nem volt 🙂

More »

Peking – első nap

Panda Posted in Utazás,Tags: , , ,
4

A vonatunk viszonylag korán indult, de mégse hajnalban, hogy Csiminek és Marcinak ne legyen megterhelő túlságosan az időeltolódás miatt. Ricsi hamar elaludt, Barni békésen óriás kókuszgolyókat rajzolgatott. Csimi és Marci is pihentek az úton, rájuk fért. 🙂

P1060685

P1060687         More »

Kihagyás

Panda Posted in Hétköznapok
2

Miután otthon töltöttünk három hónapot, nehéz visszarázódni az itteni kerékvágásba, ráadásul, most leltárba kell vennünk a cuccainkat is, szóval van teendő bőven.

Otthon először nagyon furcsa volt, aztán másodszorra is. 🙂 Mikor eljött az idő, hogy visszajöjjünk Shanghaiba, nem akaródzott nagyon, bevallom, egyedül a Fülöp-szigeteki út volt húzóerő, meg a barátok akik itt maradtak. Eltelt azonban egy pár nap, mire eljutottam odáig, hogy nagyon nehéz lesz ezt az “itthont” elengedni. Furcsa lesz összepakolni a lakást (ma érkeznek a költöztető cég dobozai!) bezárni az ajtót és többé vissza se nézni. Elvégre Kínába nem jön gyakran látogatni az ember, ugye Manka? 😀 😀

Szóval itt tartunk most. Aztán, hogy hogy érzem majd pár hét múlva, az majd kiderül akkor. Most próbálunk minnél többször kínait enni, masszázsra járni, meglátogatni a kedvenc helyeinket a városban. Én igyekszem tökélyre fejleszteni a kínai főzőtudományom (gyakorlok sokat, mert az Ayi csak hétvégente tud jönni), és ellesni az Ayitól a főzés fortélyait. Találkozni a barátokkal, megtanítani őket melírozni, meg hasonlók. Unatkozni nem fogunk. 🙂

Ezzennel pedig ünnepélyesen bejelentem, hogy folytatjuk a blogírást, kezdve Pekinggel! 🙂

Puszi mindenkinek.

És zárszóra meg is jöttek a dobozok, csomagolóanyagok, vámnyilatkozatok és egyebek… Apa, kezdődik!

P1100141