Bejelentkezés

zaqrack Posted in Család,Tags: , , ,
3

Jelentem rendben megérkeztünk. Zökkenőmentes utunk volt, a München-Shanghai 10 és fél órás útból Ricsi és Barni egyaránt 7 óát végigaludt, csak kicsit más ütemezésben. Nekünk kb. három összejött fejenként, maximum 🙂

Csomagok rendben, helyi idő szerint fél ötkor már otthon is voltunk, a lakás Ayinak hála patyolattiszta de persze ahol két hónapig nem laknak, ott van bőven tennivaló. Volt. El is voltunk vele fél nyolcig, a fiúk közben az összes játékot számbavették és leteszteltél. Utána elmentünk vacsorázni, ami halott ötlet volt, Ricsi bealudt, Barni meg csakis szósz nélküli tésztát kívánt vagy mantout. Amúgy aranyos volt, kiléptünk az utcára, épp sötétedett, mire Barni: “Apa, most miért van este?” 🙂

Némi gyümölcs és mantou vételezése után hazamentünk és otthon ettünk sajtos tésztát. Utána kókadoztunk rendesen, fél tizenegykor sikerült ágyba rakni a fiúkat – most bezzeg Ricsi nem akar aludni hanem üvölt.

Nincs itthon internetünk, mert júli-augusztusra szüneteltettem így csak mobilnetről tudunk kapcsolatot tartani a világgal. Vasárnapra már rendeződik a helyzet, addig ha valaki akar velünk beszélni, kommentelje itt, hogy mikor. Megpróbáljuk.

Ja és milyen itt? Az idő szuper, nappal kicsit még meleg de így este most épp erős szél fúj a tenger felől, 26-27 fok van, jó párás, nem kell légkondi sem. Kellemes. Az emberek továbbra is kedvesek csak baromi sokan vannak és a lakásba is jó volt visszajönni. De valahogy most mégis olyan fura minden, kicsit otthon ragadtunk lélekben. Olyan kicsit, mintha évek óta nem éltünk volna már Kínában – ez csak azt bizonyítja, hogy nagyon jó volt most otthon – köszi mindenkinek aki hozzátett az ügyhöz. Szomorkodni felesleges, 104-107 nap és megyünk 🙂

Ovis hírmondó

zaqrack Posted in Család,Tags:
Comments Off on Ovis hírmondó

Most jött a hír, hogy Barni felköltözik az óvoda harmadik emeletére, és panda csoportos lesz a következő tanévben. A csoportot angol oldalról -ha jól értelmeztem a nevet – egy angol óvóbácsi fogja vezetni – a kínai oldalról még nincs hírem.

Sajnos a bemutatkozó napon nem tudunk részt venni, aznap landol a gépünk délután de vasárnap nyílt nap lesz, amin mindenképp ott leszünk.

Erdély 6.-7. nap – Parajd csapó kettő és hazaút

zaqrack Posted in Utazás,Tags: , , ,
1

A hatodik nap délelőtt elszöszmötöltünk még Daniékkal a ház körül, majd nem sokkal ebéd egy közös bevásárlást követően előtt ők elindultak hazafelé. Mi pedig vissza Parajdra, mert sajnos Ricsi az este folyamán belázasodott és köhögött – valószínüleg minden elővigyázatosságunk ellenére megfázott az esti hidegben –  gondoltuk a sóbánya majd jót tesz neki.

Ezúttal Andi mászott a köteleken lógva, én pedig a fiúkkal játszottam. Ricsi szemmel láthatóan jobban lett rövid időn belül. Meleg ruhákkal is készültünk, játékkal, mászással, nassolással hamar elszaladt három óra a bányában.

More »

Erdély 5. nap – Hargita, csapó kettő

zaqrack Posted in Utazás
1

Ma ismét a argita csúcsa volt a cél – de persze családostul, autóval (gyerekek, ugye…). Két út is vezet fel a csúcsra – egy télen is járhatónak hirdetett Ivóból és egy másik – általan régesrég gyalog már bejárt – Szentegyházáról. Az előbbit választottuk, gondoltam ha télen is jártható az csak jót jelenthet.

More »

Erdély 4. nap – Hargita / Székelyudvarhely

zaqrack Posted in Utazás,Tags: , ,
Comments Off on Erdély 4. nap – Hargita / Székelyudvarhely

A negyedik napon kettéoszlott a csapat. A lányok és a gyerekek otthon maradtak és a székelyudvarhelyi “Míves Emberek Sokadalma” nevű vásárt vették célba, mi pedig Danival rendberaktuk az otthonról hozott hűséges bringáinkat és nekivágtunk feltekerni a Hargita tetejére.

Andiék beszámolója alapján a vásár nagyon jó volt. Hoztak sok finom házi sajtot, szagos szappanokat, mézet, miegymást. Ja és persze ne felejtsük el az előző nap beszerzett jó három kilónyi áfonyát se a finomságok közül. Viccelődtünk is, hogy Shanghaiban, ahol 10 dekát adnak 15Y körül ez mennyit érne… Voltak régi mesterségek, pl. rokkás fonás, ami Barninak nagyon tetszett, volt VW bogár felvonulás (szintén) és persze fagyiztak, játszottak is egy jót. Részletekről mesél ő, ha kedve van.

Mi pedig elhatároztuk, hogy feltekerünk az 1800m magas Madarasi Hargitára

More »

Erdély 3. nap – Parajd

zaqrack Posted in Utazás,Tags: , ,
Comments Off on Erdély 3. nap – Parajd

Harmadik napunkon ismét autóba ültünk, ezúttal Parajd volt a cél, a híres sóbányával. Ezt már az utazás előtt belőttük célnak. Itthon Andi rendszeresen jár a fiúkkal mesterséges sóbarlangba, mert nagyon jó hatással van az immunrendszerükre és a tüdejükre. Ránk is fér, a sok kínai kosz és szmog után. Adta magát, hogy menjünk el egy igazi sóbányába is.

Kicsit laikusként indultunk neki az útnak – a hűvös hajnali órák után nagyon meleg lett ugyanis, 32-35 fok, így ennek megfelelően szandálban, rövidnadrágban vágtunk neki az útnak. Ez rendben is volt, csak hát ugye a barlangban télen-nyáron 15 fok van… Buszok visznek le amúgy a mélybe, ahonnan még egy hosszú lépcsőn lehet továbbmenni a “kezelőbe”, ami tulajdonképpene egy hatalmas teremrendszer a hegy mélyébe, sókristály falakkal. Pár perc után érzi az ember, ahogy tisztul ki a légzőrendszere.

More »

Erdély 2. nap – Orbán Balázs barlang és kürtőskalács

zaqrack Posted in Utazás,Tags: , ,
1

Az első napra egy könnyebb kis kirándulást terveztünk – a fiatalkoromban többször bejárt helyre, Szelterszfürdő melletti Orbán Balázs barlanhoz indultunk. Ez anno kb 20-25km sétát jelentett – ez most se lenne gond, de két kisgyerekkel azért mégse válalltuk, így amíg lehet, autóval mentünk, kb. 8km-re rövidítve a sétatávot. (6-8km a gyerekek teljesítőképessége) Szerencsére az autónk átalakítható hétszemélyessé, így Daniék és befértek hozzánk és elég volt egy autóval döcögni a köved utakon a szántóföld közepén. Szokatlan volt nekem autóval menni ilyen helyeken, de a családos ember élete kényszerű kompromisszumokból áll össze 🙂

More »

Erdély 1. nap – az utazás

zaqrack Posted in Utazás,Tags: , ,
2

Már csak két hét van az itthonlétből, de szerencsére nem mondhatjuk, hoy ne használtuk volna ki az időt. Amikor csak lehetőségünk akadt rá (és akadt) utaztunk, mentünk, kirándultunk. Hol messzebb, hol közelebb, de valahova mindig – ezért nincs is blogbejegyzés mostanában, nem vagyunk itthon. 🙂

A nyár fénypontja persze a régóta tervezett erdélyi utazás volt: július második felében 10 napra útra keltünk Erdélybe és Gyulára. Napi bontásban következik a rövid beszámoló, főleg a képekre kihegyezve.

More »