Mi van a bőröndben?

zaqrack Posted in Utazás,Tags: ,
3

Hongkong sokaknak másról sem szól, mint a vásárlásról. Mi igyekeztünk minél kevesebb időt (és pénzt :)) ezzel tölteni, és inkább a várost és az éttermeit járni. Úgy gondolom ez nagyon is jól sikerült a tájfun és a szükséges munka ellenére is – ráadásul még holnapra is vannak terveink, nem is rosszak 🙂

De azért mi se tudtunk kibújni a vásárlás alól – mindenki kapott szép és jó dolgokat. Andi a kényeztetős vonalon mozgott, Barni a szórakozás kategóriában, én pedig az elhasznált és elromlott dolgaimat cseréltem ki. Az otthoni politikusoknak ezúton üzenem, hogy a 0% ÁFA sokkal jobb vásárlásösztönző és ezúttal gazdaságélénkítő hatású, mint a 27%. A könyvelőknek is biztos jobban tetszene 🙂

Az alábbi kép még az első este készült, azóta kicsit bővült a lista (és van amit meg leettünk a képről):

Hogy mik is kerültek a bőröndbe?

Barni: 1 doboz duplo, 4 doboz gyurma, 1 zöld hongkongi taxi, vízhatlan 25-ös Dr. Kong cipő őszre.

Andi: nagyjából két raklapnyi body shop kence és fice – nem, a képen nincs rajta mind 🙂

Peti:  egy új JVC fülhallgató (a régi elszakadt), és egy új Deuter hátizsák munkába járni (a régi csak simán szakadt :)), meg még egy új Deuter hátizsák – ez meg majd otthonra bicajozni, ennyiért nem tudtam otthagyni.

+még pár apróság és finomság, amiket Shanghaiban nem lehet beszerezni.Hogy mit nem vettünk ami tervben volt? Barninak esőkabátot és nekem új telefont. Kabátból nem futottunk bele jóba, a telefon meg igazából abszolút ráér, és ez úgyis mindig csak olcsóbb lesz, tehát várok… 🙂

 

 

 

Tájfun Hongkongban

zaqrack Posted in Utazás,Tags: , ,
1

Itt vagyunk Hongkongban kedd óta. Kedden vásárolgattunk, tegnap várost néztünk – de ezekről majd ír Andi.
Ma viszont itt ülünk a szállodai szobában. Nyolcas szintű tájfunriasztás van érvényben.

Mindennek oka a Nesat nevű tájfun, ami jelenleg a várostól délre épp 350km-re halad el (ennél közelebb már nem fog jönni).

)

Nesat

Hogy milyen változásokat hoz egy ilyen vihar?

More »

Az idő urai

zaqrack Posted in Gondolatok, Hétköznapok,Tags: ,
4

Nos, az elmúlt három hetet sikerült úgy eltöltenem, hogy az átlagos munkaidő napi 10 óra volt + gyakorlatilag minden nap be kellett mennem az irodába. Nincs is ezzel semmi baj, az ember hogyha felpörög erre a sebességre, az első hét után már szinte jólesik, és tudom nagyon jól, hogy meglesz a várt eredménye is. A gond csak annyi, hogy más dolgokra, mint ez a blog, nem jut idő.

Andinak pedig egyrészt itt van Kati, hazajöttek az itt élő magyarok otthonról és újra beindult a társasági élet és történt még valami, ami miatt nem maradt ideje semmi blogot írni és más egyéb tevékenységere:

Barni rájött, hogy ő az idő ura.

More »

Barni a motoros csibész

Panda Posted in Hétköznapok,Tags: , , ,
5

Tegnap megérkezett Anyu. Kimentünk elé a maglev állomáshoz. Barni először kicsit meg volt illetődve, de aztán hamar oldódott, és este már kihasználta a Nagyit, aki vagy 5 mesét olvasott neki. 🙂

Tegnapelőtt egyébként Barnabás rájött, hogy ki lehet nyitni a szobaajtót ha felébredt, így nekünk még az ébresztőórát se kell beállítani. Reggelente halljuk ahogy kattan a kilincs, kicsapódik az ajtó, és dobognak a pici lábak a folyósón, egyenesen a hálóba. Aztán fel az ágyba, nehogy már mi aludjunk, ha ő felébredt. 🙂

így történt ez ma reggel is. A Nagyi, mivel éjszaka volt egy kis alváskimaradása, fel sem ébredt egyből a kis szaladó ébresztőórára. 🙂

More »

Barni augusztusban

zaqrack Posted in Hétköznapok,Tags: , ,
3

A szokásos képek felkerültek, kis késéssel.

https://picasaweb.google.com/103956953075964037256/Barnabas2011Augusztusban

[picasa width=”640″ height=”480″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ url=”https://picasaweb.google.com/103956953075964037256/Barnabas2011Augusztusban”]

Magyar konyha

Panda Posted in Gondolatok, Hétköznapok,Tags: , , , ,
4

Napok óta olasz lázban égek. Kéne pizza, tészta, pesto, stb. Még jó hogy itt ez mind megoldható! 🙂 Aztán kezdődik a honvágy. Egyre erősebb. Tegnap előtt disznótoroshoz lett volna hangulatom, és azóta ha behunyom a szemem, és elalszom, folyton kajákon jár az eszem. Magyar kajákon!

Álmodok a Flórián térrel, és az ott kapható, a város legfinomabb lángosáról. (oké, lángost tudunk itt is csinálni.) Aztán ellátogatnék az Emil Cukrászdába, hogy friss eperkockával örvendeztessem meg magam. Ennék meggyet is. Természetesen itt egyáltalán nem kapni meggyet, még fagyasztva sem, sőt! A kínaiaknak konkrétan nincs saját szavuk a meggyre!!! Hát kérdem én, miféle népség az ilyen? Juhtúrót se kapni! 🙁

More »

Nyelvtanulás

zaqrack Posted in Hétköznapok,Tags: , , ,
3

Andinak is volt ma hosszabb szünet után ismét kínai órája, és ha minden igaz végre-valahára lassan én is újra elkezdek órákat venni, de most nem rólunk lesz szó, hanem Barnabásról.

Aki követi az eseményeket, tudja, hogy Barni egyszótagos szavakkal kommunikál és most hosszabb ideje leragadt ezen a szinten – én a kínai környezetet és nyelvet teszem ezért felelőssé. 🙂 Persze nincs ezzel semmi baj!

Kivétel egyedül azok a szavak, amik két ugyanolyan, vagy közel ugyanolyan szótagból állnak, amit Barni átalakít: mama, papa, bibi, kuku, stb.

Azonban pár napja egy képeskönyv nézegetése közben megtörtént az áttörés!

More »

???

Panda Posted in Közlekedés,Tags: , ,
2

Na, akkor ha már panasz van, hogy nem írunk, megosztanám rövid tapasztalatomat a nagyközönséggel.

Már egy hete megbeszéltem Julcsi barátnőmmel, hogy átmegyek hozzájuk Barnussal ma reggel, sütünk sütit, meg pogácsát, és csacsogunk picit. Elvileg 9-re mentünk volna, de persze nem volt szívem Barnit felébreszetni, így 8:45 körül voltunk lenn a ház előtt. Tudtam hogy veszett ügy, és biztos nem fogunk odaérni időben, ugyanis a 9óra, és környéke az az időpont, mikor az emberek munkába indulnak, ezért gyakorlatilag lehetetlen taxit fogni.

Persze a lehetetlent is megpróbáljuk, így sétálgatunk, és nézelődök. Taxivadászat van. Na persze hogy csak piros, vagy bordó taxi van szabad, de annyira nem sietünk, hogy leintsek egyet is. (A piros és bordó taxik tiltólistások. Borzalmas vezetők, büdös cigifüstös utasterek, és a legtöbb azt se tudja merre kell menni… Persze van kivétel. Itt vannak a legtapasztaltabb, és legjobb taxisok is, de hogy ezt kifogd… na nem is mondok semmit.)

More »

Zhoushan nyaralás: 3. nap – Zhujiajian

zaqrack Posted in Utazás,Tags: , , , , , ,
6

A harmadik nap fél kilenc körül keltünk az ablak előtti előtetőn kopogó esőre. Kicsit kedvetlenül pakolásztunk, kilenc előtt két perccel elindultunk – és eddigre az eső el is állt. Elbúcsúztunk a szállásadónktól, megkérdeztük, mikor megy a busz – mondta, hogy most azonnal, így tehát szaladtunk, és még éppen felugrottunk a teli buszra. Úgy látszik ez ilyen szaladós nyaralás. A sorok között lehajtható pótüléseken azért még volt helyünk.

10-15 perc alatt beértünk a kikötőbe, ezúttal a gyorsabb hajóra kaptunk jegyet, ami sokkal unalmasabb volt a lassúnál, kénytelenek voltunk a tévén adott turisztikai filmeket bambulni. A kikötőben passzoltuk az egyszerűbb közlekedési módot (taxi), és inkább egy helyi buszjáratra ugrottunk föl, ami elvitt Zhujiajian szigetére vezetp híd lábáig. Gondoltam innen majd egyszerűen átjutunk a szigetre. De még előbb szerezzünk reggelit!

More »

Zhoushan nyaralás – 2. nap: Taohua

zaqrack Posted in Utazás,Tags: , , , , , , ,
2

Nyaralásunk második napján Taohua (annyit tesz, hogy barackvirág) szigetét terveztük felfedezni.

Kilátás a pagodáról Taohua strandjára

Annyit tudtunk, milyen látnivalók vannak a szigeten és honnan indul a komp. Minden más rugalmas volt még a nap elején, mikor kilenckor telefonon ébresztett a recepciós, hogy megjöttek a buszjegyeink. Mivel ezt csak készpénzel lehetett kifizetni, és a kisebb szigeteken ki tudja van-e bank (az elővigyázatosság amúgy megalapozottnak bizonyult, nem nagyon van bank), ezért még kijelentkezés után elmentünk egy bankba készpénzt felvenni.

Sajnos egy helyen rosszfele kanyarodtunk, így a 10 perces út a kikötőhöz fél órás lett. Sebaj, legalább útközben kitűnő töltött batyut és péksüteményt tudtunk vadászni, igaz az előbbit külföldi áron, mert simán a duplájáért adták nekem – de nem álltam le 20Ft-on vitatkozni.

More »